Fermierii salajeni, informatizati

Fermierii salajeni, informatizatiAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj informeaza prin intermediul unui comunicat de presa ca aplicatia IPA online, prin intermediul careia fermierii care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata, este deja disponibila.

Astfel, pe baza unui nume de utilizator si a unei parole de acces furnizate de APIA, fermierul acceseaza IPA online si completeaza electronic declaratia de suprafata. Potrivit APIA Salaj, unul dintre avantajele utilizarii IPA online consta in faptul ca fermierul nu mai are nevoie de harti de hartie. Mai mult, in urma digitizarii parcelei, sistemul masoara si afiseaza suprafata digitizata, iar pentru a verifica localizarea corecta a parcelei, solicitantul poate utiliza un instrument de masurat.

Daca fermierul nu este sigur de localizarea parcelei, se poate deplasa in teren pentru a identifica anumite elemente de reper. Ulterior, cu aceasta declaratie de suprafata, completata electronic si tiparita, fermierul se prezinta la APIA Salaj pentru depunerea cererii de plata. Alaturi de declaratia de suprafata, fermierul trebuie sa completeze un formular cu date de identificare ale exploatatiei si o anexa in care bifeaza schemele/masurile de sprijin solicitate.

Pentru fermierii care au depus cereri in anii precedenti, formularul de identificare este pretiparit, fiind actualizat doar daca au aparut modificari fata de datele anterioare. Campania de depunere a cererii de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata SAPS 2010 se deruleaza in perioada 1 martie – 17 mai 2010, insa declaratia de suprafata se poate deja completa electronic prin accesarea IPA online.

Alte articole

Leave a Comment