Femeie din Moldova, depistată că muncea și locuia ilegal în Sălaj

Polițiștii de imigrări din Sălaj au depistat o femeie din Republica Moldova fără drept de ședere în România și care muncea ilegal la o firmă din Zalău. Femeia a fost sancționată cu amendă în valoare de 600 de lei și are obligația de a părăsi țara noastră în termen de 3 zile.

Zilele trecute, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Sălaj au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor. Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii au depistat o femeie de 36 de ani, din Republica Moldova, care muncea ilegal la o societate comercială din municipiul Zalău. Din verificări a reieșit că aceasta a intrat legal în România, în baza acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă la momentul depistării se afla în ședere ilegală pe teritoriul țării noastre, având și drept de ședere pe teritoriul altui stat membru. Ca urmare a celor constatate, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei şi i s-a solicitat, în scris, să părăsească țara noastră în termen de 3 zile, în conformitate cu prevederile legislației privind regimul juridic al străinilor în România. De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, se vor dispune măsurile legale privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Femeie din Moldova, depistată că muncea și locuia ilegal în Sălaj”

  1. […] Polițiștii de imigrări din Sălaj au depistat o femeie din Republica Moldova fără drept de ședere în România și care muncea ilegal la o firmă din Zalău. Femeia a fost sancționată cu amendă în valoare de 600 de lei și are obligația de a părăsi țara noastră în termen de 3 zile. Zilele trecute, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Sălaj au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor. Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii au depistat o femeie de 36… Citeste mai mult […]

Leave a Comment