Fără persoane de etnie romă discriminate în Sălaj

Problematica discriminării cetăţenilor români de etnie romă a fost tema principală a şedinţei Grupului Mixt de Lucru pentru incluziunea romilor, ce a avut loc, luni, la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj. În acest context, reprezentanţii instituţiilor membre ale comisiei au prezentat principalele măsuri luate la nivelul judeţului Sălaj, pentru prevenirea şi combaterea discriminării. Aceştia au subliniat, în unanimitate, că în ultimii ani, în Sălaj nu au fost semnalate cazuri de discriminare a cetăţenilor aparţinând acestei etnii. Consilierul din cadrul Instituţiei Prefectului Sălaj, Alin Lăcătuş, a precizat că, în domeniul educaţiei, o medie de 33 – 40 de elevi de etnie romă se înscriu, anual, la liceu, iar numărul celor care aleg să urmeze studii superioare este de cinci sau șase, în fiecare an. Comisarul şef de poliţie Ioan Groza, şeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, a menţionat, la rândul său, că în cadrul instituţiei lucrează şase persoane de etnie romă, dintre care trei sunt şefi de post. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Ligia Marincaş, în domeniul sănătăţii publice, în ultimii ani se constată o creştere a numărului persoanelor de etnie romă care s-au înscris la medicul de familie şi o mai bună accesibilitate a acestei etnii la serviciile sanitare.

4 Thoughts to “Fără persoane de etnie romă discriminate în Sălaj”

  1. Adi

    Io-s de acord.Să nu mai fie discriminați ! Au și ei dreptul să circule cu bilet pe Transurbis !!!

  2. […] Problematica discriminării cetăţenilor români de etnie romă a fost tema principală a şedinţei Grupului Mixt de Lucru pentru incluziunea romilor, ce a avut loc, luni, la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj. În acest context, reprezentanţii instituţiilor membre ale comisiei au prezentat principalele măsuri luate la nivelul judeţului Sălaj, pentru prevenirea şi combaterea discriminării. Aceştia au subliniat, în unanimitate, că în ultimii ani, în Sălaj nu au fost semnalate cazuri de discriminare a cetăţenilor aparţinând acestei etnii. Consilierul din cadrul Instituţiei Prefectului Sălaj, Alin Lăcătuş, a precizat că, în domeniul educaţiei, o… Citeste mai mult […]

  3. Anonim

    Și mai au dreptul să stea la rând ca toată lumea

  4. Anonim

    Numai lapte și miere. Țiganii sunt o binefacere pentru oraș și mai ales pentru cei care gestionează sume uriașe pentru această binefacere. Cetățenii sunt încântați și se vede zilnic prin oraș.

Leave a Comment