„Fantoma” fabricii Cuprom, pusă la pământ

Clădirile fostei fabrici Cuprom Zalău, unitate care a fost cândva unul dintre cei mai mari producători de fire din cupru din Europa, vor fi demolate. Imobilele sunt goale de ani și ani, s-au degradat, sunt neutilizabile. Fabrica a intrat în faliment, iar bunurile i-au fost scoase la vânzare.

Fosta fabrică din Zalău a fost privatizată cu decenii în urmă, dar procesul a fost un eșec. Să nu uităm de foști acționari ai fabricii care au ajuns să fie condamnați. A fost un du-te-vino cu această fabrică, acționarii s-au schimbat des, iar finalul a fost unul evident. Faliment și sute de oameni care încă mai aveau de recuperat bani. În vremurile bune, fabrica avea mii de salariați. Sunt doar amintiri, iar clădirile unității au devenit fantomatice. Din fericire, terenurile și clădirile fostei fabrici au fost cumpărate de compania Tenaris, lider mondial în producția de țevi fără sudură. Autoritățile locale au confirmat deja că există o autorizație de demolare, asta pentru că respectivele clădiri nu mai sunt utilizabile în forma actuală, iar reabilitarea lor ar fi mult prea costisitoare.

One Thought to “„Fantoma” fabricii Cuprom, pusă la pământ”

  1. […] Clădirile fostei fabrici Cuprom Zalău, unitate care a fost cândva unul dintre cei mai mari producători de fire din cupru din Europa, vor fi demolate. Imobilele sunt goale de ani și ani, s-au degradat, sunt neutilizabile. Fabrica a intrat în faliment, iar bunurile i-au fost scoase la vânzare. Fosta fabrică din Zalău a fost privatizată cu decenii în urmă, dar procesul a fost un eșec. Să nu uităm de foști acționari ai fabricii care au ajuns să fie condamnați. A fost un du-te-vino cu această fabrică, acționarii s-au schimbat des,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment