„Explozie” pe piața imobiliară din Zalău. Prețurile au luat-o razna

Prețul locuințelor din Zalău au luat-o razna, cel puțin asta reiese din ofertele de vânzare existente la nivel local. Garsoniere cu 20.000 – 30.000 de euro, apartamente cu două camere care ajung și la 50.000 de euro, apartamente cu trei camere care depășesc 60.000 de euro și locuințe cu patru camere care ajung și la 80.000 de euro.

Oferte cu asemenea prețuri există, sunt reale, iar asta în timp ce mii de oameni se plâng de salariile mici, de criza cauzată de pandemie, iar acum de războiul din Ucraina despre care se spune că va duce la o scădere economică și la alte dificultăți. Pe piața imobiliară zălăuană se simte cu totul altceva. De vină spun agenții imobiliari și constructorii este creșterea semnificativă a prețurilor la materialele de construcții. „Am ajuns să vedem oferte de materiale de construcție care sunt valabile doar 12 ore, atât, iar asta pentru că prețul se schimbă de la o zi la alta. Azi cumperi o cărămidă cu 7-8 lei, iar mâine se vinde cu 9 lei. Și se cumpără, credeți-mă. Sălăjenii construiesc. Lumea se plânge că nu are bani, are, uitați-vă cât se construiește în Zalău”, spune inginerul constructor Ionuț Ardelean.

Prețuri comparabile cu cele din străinătate

„Avem garsonieră care costa anul trecut 25.000 de euro, iar o garsonieră situată cam în aceeași zonă costă acum peste 30.000 de euro. Avem oferte de apartamente cu două camere pentru care proprietarii cer 50.000 de euro, iar la cele cu trei sau patru camere prețul urcă la 60.000 – 80.000 de euro. S-au scumpit foarte mult materialele de construcție și asta a dus la o creștere a prețurilor mai ales pe piața construcțiilor noi. Lumea credea că va veni o criză din cauza pandemiei, au apărut apoi zvonuri despre o criză cauzată de război. Uitați ce criză este, prețurile urcă de la o lună la alta. Bine, să nu uităm de scumpirea energiei. Avem și cazuri de clienți care au vândut garsoniera pentru a se muta la apartament, iar acum se gândesc să revină la garsonieră din cauza scumpirii energiei, a gazelor și curentului. Un apartament mare, o casă de sute de metri pătrați înseamnă și costuri de întreținere foarte mari în fiecare lună, iar tarifele la energie cresc și ele periodic. Există și clienți care au cumpărat terenuri, s-au apucat de construit, dar nu mai au bani să finalizeze casele din cauza scumpirii materialelor, iar acum stau și așteaptă. Banii luați împrumut din bancă s-au terminat și investiția e blocată. Sunt și asemenea situații”, a spus Alexandra Roșu, director de vânzări al unei agenții imobiliare din municipiul Zalău.

Moda locuințelor cumpărate în Cluj Napoca

În ultimii ani, nenumărați sălăjeni au cumpărat locuințe în municipiul Cluj Napoca pentru a le închiria sau pentru a le revinde după câțiva ani, cu un profit aproape sigur și consistent. „Sunt foarte mulți sălăjeni care au cumpărat apartamente în Cluj Napoca. Au dat pe apartamente cu o camere în jur de 40.000 de euro și acum le vând cu 60.000 de euro. Profitul e bun. Unii le închiriază. În multe cazuri sunt probleme de calitate la construcții, mai ales la cele noi. Sunt foarte scumpe, dar calitatea lasă de dorit”, ne-a declarat telefonic reprezentantul unei alte agenții imobiliare din Zalău.

Fotografii cu caracter ilustrativ

4 Thoughts to “„Explozie” pe piața imobiliară din Zalău. Prețurile au luat-o razna”

  1. […] Prețul locuințelor din Zalău au luat-o razna, cel puțin asta reiese din ofertele de vânzare existente la nivel local. Garsoniere cu 20.000 – 30.000 de euro, apartamente cu două camere care ajung și la 50.000 de euro, apartamente cu trei camere care depășesc 60.000 de euro și locuințe cu patru camere care ajung și la 80.000 de euro. Oferte cu asemenea prețuri există, sunt reale, iar asta în timp ce mii de oameni se plâng de salariile mici, de criza cauzată de pandemie, iar acum de războiul din Ucraina despre… Citeste mai mult […]

  2. law

    Prost e cine da,nu cine cere.S-au daca dai inseamna ca ai de unde.

  3. Anonim

    Va veni timpul cand nu o sa aveti la cine le vinde nici la jumatate de pret din cat cere acuma.

  4. symy pescarul

    Oamenii cu capul pe umeri,se retrag la casa bunucii,aflata in parajina,fantana are aceiasi apa rece(gratis)cu bani putini 4panouri fotovoltaice ai curent GRATIS!!!…UN CAR CU LEMNE SI UN SEMINEU,si un CUPTOR DE PAINE:))))) ROMANI NU VA UITATI RADACINILE!!!!!

Leave a Comment