Examenul pentru permis este floare la ureche dacă ştii cum să te pregăteşti

Pentru cei mai mulţi elevi, pregătirea pentru ambele probe este o sursă de stres şi de frustrări, în special atunci când nu înţeleg ceea ce prevede legea şi când fiecare subiect pare obositor. Acesta este principalul motiv pentru care cei care achiziţionează Codul Rutier Mură în Gură, unde sunt explicate toate dilemele începătorilor, astfel încât proba teoretică să fie un fleac, este o decizie smart.

Stresul pare să se amplifice şi din cauză că şcoala de şoferi implică nu doar o investiţie materială considerabilă, ci şi presiuni din partea persoanelor din jur care au tendinţa să aibă aşteptări nerealiste de la cursanţi. O mare parte dintre elevi, chiar şi cei care învaţă foarte bine, au nevoie de numeroase încercări pentru a trece cu bine cele două probe ale examenului pentru obţinerea permisului.

Primul pas pentru a trece examenul auto este obţinerea unui rezultat pozitiv la proba teoretică

Pentru a trece cu brio proba teoretică, elevii au nevoie de foarte multă practică. Exerciţiile propuse în cărţi de specialitate trebuie completate obligatoriu cu chestionare auto drpciv pe care elevii să le facă online, pentru că acestea simulează atmosfera de examen şi modul în care acesta se desfăşoară.

Pe site-ul www.i-drpciv.ro elevii au acces la chestionare identice cu cele care vor pica la examen, dar şi la explicaţii pentru variantele alese greşit. Examenele simulate sunt similare cu cele reale, durează 30 de minute şi oferă în timp real atenţionări cu privire la corectitudinea răspunsului, numărul de răspunsuri corecte şi numărul de exerciţii rămase. După 5 variante greşite, testul se va închide singur cu răspunsul respins, aşa cum se întâmplă şi în cazul examenului real.

Pe lângă învăţarea Codului Rutier şi prezenţa la orele de legislaţie, lucrul pe teste auto drpciv este cea mai bună soluţie pentru a trece proba teoretică şi fiecare cursant al şcolii de şoferi ar trebui să ia în calcul această variantă. De la proba teoretică şi până la obţinerea permisului, mai este doar un singur pas de trecut şi anume proba practică.

Pentru ca probă teoretică să fie trecută fără probleme este nevoie de organizare. Fiecare elev trebuie să îşi facă un plan de studiu pe care să încerce să îl respecte. Cea mai bună idee este rezolvarea de chestionare zilnic, până în ziua examenului. Pe lângă chestionare este importantă şi parcurgerea noţiunilor teoretice şi a Codului Rutier, bineînţeles.

Cea mai bună tehnică de aprofundare, care pare să dea roade în toate situaţiile se numeşte tehnica cercurilor de ceapă. Noţiunile pot fi învăţate de la bază (comparate cu mijlocul cepei) şi până la detalii complicate. Este o idee bună pentru toate examenele, nu doar pentru proba teoretică pentru permis.

Proba practică a examenului pentru permis este uşor de trecut atunci când sunt urmate câteva sfaturi cheie

În primul rând, elevii ar trebui să facă cunoştinţă cu toate condiţiile de drum şi climatice. În acest scop, instructorii trebuie să pună orele astfel încât studentul să vadă cum se conduce dimineaţa la prima oră, atunci când toate străzile sunt aglomerate, seara, când luminile pot genera disconfort unui începător, pe ploaie, pe ceaţa şi, dacă este posibil, chiar pe zăpadă. Scopul nu este doar cel de a obţine permisul, ci şi cel de a fi pregătit pentru viaţa de şofer.

Pentru persoanele timide şi uşor de descurajat, cel mai bun sfat este să nu facă din asta un subiect de dezbatere publică. Nu trebuie să ştie toată lumea că s-au înscris la şcoala de şoferi. Acesta este cel mai bun mod prin care se pot evita discuţiile în contradictoriu, glumele nesărate atunci când una dintre probe este picata şi toate remarcile inconfortabile cu privire la examen.

Elevii care vor să determine dacă sunt suficient de pregătiţi pentru proba practică, pot să cumpere câteva ore cu un instructor diferit. Acesta va putea să îşi facă o impresie generală pe care să o comunice cursantului, cu privire la abilităţile sale.

Elevul ar trebui să discute cu instructorul, astfel încât să fie dus pe drumuri de complexităţi diferite. Drumurile înclinate, înguste sau intersecţiile complicate, sunt foarte importante şi trebuie parcurse. Dacă la examen aceste trasee nu vor fi incluse, este important pentru viitorul şofer să ştie ce trebuie să facă atunci când va fi singur şi cu permisul în buzunar.

Este important ca elevii să pună întrebări atunci când consideră că nu au înţeles ceva. Toţi elevii au simţit mai devreme sau mai târziu nevoia de lămuriri suplimentare, însă nu toţi au curajul să întrebe. Rolul instructorului este acela de a explica tot ceea ce elevul nu ştie şi pentru asta se afla acolo, deci, întrebările pot fi puse fără restricţii, chiar şi cele care par foarte copilăreşti sau au un răspuns evident.

Un alt aspect de ţinut minte constă în faptul că fiecare elev ar trebui să rămână cât mai calm în timpul probelor. Tehnicile de respiraţie şi uneori anumite suplimente pe bază de plante, care nu sunt incompatibile cu condusul, pot fi cele mai bune soluţii, pentru cei foarte emotivi.

Atenţia este un subiect delicat pentru fiecare elev al şcolii de şoferi. În timpul examenului atenţia este la fel de importantă că exerciţiul. Concentrarea poate fi pierdută foarte uşor, ceea ce va duce la omiterea semnelor de circulaţie importante cum sunt “stop” şi “cedează trecerea”, sau la neacordarea de prioritate la culoarea verde a semaforului. S-a constatat şi că elevii foarte stresaţi sau prea entuziasmaţi, care nu se pot concentra, au tendinţa de a merge prea repede, caz în care greşelile vor fi inerente.

Pe site-ul i-drpciv.ro fiecare elev are acces la materiale importante pentru studiu şi la teste cu explicaţiile aferente pentru fiecare variantă de răspuns. Acest aspect este de un real ajutor pentru elevi, deoarece nu trebuie să înveţe mecanic, având posibilitatea de a reţine răspunsurile logic. Variantele greşite sunt explicate conform Codului Rutier şi cu exemple sugestive. Pentru proba teoretică, tot pe acest site sunt disponibile sfaturi pe care elevii le pot urma, provenite de la persoane cu experienţă în domeniu. Astfel, trecerea cu succes a examenului de permis pare floare la ureche, atunci când elevii se pregătesc minuţios şi respecta toate recomandările.

 

One Thought to “Examenul pentru permis este floare la ureche dacă ştii cum să te pregăteşti”

  1. Anonim

    Și dacă instructorii nu ar vorbi la telefon în timpul orei

Leave a Comment