După ridicarea stării de alertă, masca de protecţie va rămâne doar o recomandare

După ridicarea stării de alertă în ţara noastră, decizie care urmează să fie discutată în Guvern, purtarea măştii de protecţie nu va mai fi o obligaţie, însă va fi recomandată în continuare, cel puţin pentru o perioadă de timp, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

„Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea majorităţii restricţiilor. Masca nu este neapărat o restricţie, este o metodă de protecţie. Şi chiar dacă ea, din punctul de vedere al obligativităţii, va dispărea, sigur că în interior, în spaţii aglomerate, cel puţin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măştii”, a spus Alexandru Rafila, astăzi.

Potrivit acestuia, masca ar trebui purtată şi după ridicarea stării de alertă, în semn de „respect faţă de ceilalţi”.

„Fără să fie o obligaţie, dar cred că respectul faţă de ceilalţi şi faţă de propria persoană, până la urmă, cred că este important atunci când utilizăm masca”, a precizat Rafila.

Ministrul a adăugat că ridicarea restricţiilor în România va avea loc atunci când situaţia epidemiologică o va permite. El a spus că deşi numărul cazurilor COVID a scăzut, situaţia rămâne îngrijorătoare.

„Astăzi au fost 18 de mii de cazuri înregistrate. Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine şi aşteptăm un moment optim ca aceste restricţii să permită şi desfăşurarea în siguranţă a activităţii publice. Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranţă termenul va fi cât mai rapid în momentul în care situaţia o va permite”.

Guvernul constată o scădere a numărului de infectări cu coronavirus şi analizează renunţarea la starea de alertă. În 15 februarie ar urma să se facă o analiză pentru a vedea de când se iau primele măsuri de relaxare, în condiţiile în care de vinerea trecută numărul de cazuri scade constant.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment