După 14 ani, Crima comisă de un sălăjean în Cluj, confirmată de fosta prietenă

 

 

Fosta concubină a sălăjeanului Adrian Pop, care susţine că este autorul crimei din cartierul clujean Mărăşti, ce a avut loc în urmă cu aproximativ 14 ani, a fost audiată, zilele trecute, de către magistraţii Tribunalului Cluj. Femeia le-a spus acestora că bărbatul i-a dezvăluit faptul că a lovit o tânără în lift, respectiv Andreea Demeter, chiar în seara tragicului eveniment, după ce a ajuns acasă.
Adrian Pop s-a prezentat, la începutul lunii ianuarie a acestui an, la sediul Poliţiei din Cluj, pentru a face un autodenunţ. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, le-a spus oamenilor legii că, în 2001, a comis un jaf în Cluj – Napoca, care s-a soldat cu moartea unei tinere.
În acel moment exista deja un vinovat, ce a fost condamnat la închisoare de către judecătorii clujeni şi care se află în prezent după gratii. Cu toate acestea, poliţiştii l-au condus pe tânărul de 30 de ani la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj pentru audierea acestuia. Presupusul autor al crimei de acum aproape 14 ani a fost audiat mai multe ore în ziua respectivă, după care a fost lăsat să plece, continuându-se cercetarea acestuia în libertate.
Audiată joi, 25 iunie, fosta concubină a confirmat cele declarate de Pop, cum că în martie 2001, prietenul ei a plecat de acasă după ce s-au certat, şi a revenit după câteva ore, plin de sânge pe haine. A recunoscut şi faptul că au descoperit în presă ulterior, că fata agresată îşi pierduse viaţa. Ce nu a recunoscut martora în faţa magistratului, a fost faptul susţinut de fostul prieten, că i-ar fi sugerat acestuia să nu se predea Poliţiei. Oricum, eventuala tăinuire este deja prescrisă.

S-a autodenunţat după ce a fost părăsit de iubită
Magistraţii clujeni susţin că mărturia femeii a fost una mult mai scurtă decât cea a denunţătorului, care, la termenul anterior, în urmă cu o lună, a oferit detalii asupra faptei din 19 martie 2001. Femeia are doi copii cu Nicolae Pop, dar l-a părăsit de puţină vreme, după mai bine de un deceniu de relaţie de convieţuire. După ce a fost părăsit, bărbatul s-a denunţat pentru crima comisă, cuprins de remuşcări. Potrivit unor surse, tânărul ar fi locuit pentru o perioadă în localitatea sălăjeană Tămaşa, comuna Cuzăplac.
Adrian Pop povestit cum după cearta cu prietena, pe teme conjugale, a plecat nervos de acasă. A surprins-o pe victimă seara, când se apropria de scara unui bloc şi s-a apropiat de ea, intrând împreună în lift, cu intenţia de a o jefui. Sălăjeanul susţine că i-a smuls, la etajul cinci, geanta şi a lovit-o cu pumnul, provocându-i o sângerare abundentă. A abandonat-o în lift, a fugit pe scări, pierzând în grabă talpa încălţămintei, care a devenit o probă extrem de importantă în dovedirea faptei. Ajuns acasă i-a spus concubinei de agresiune. A descoperit ulterior într-un ziar, la locuinţa unui amic că fata murise, înecată cu propriul sânge.
Tânăra pe care bărbatul spune că a ucis-o este Andreea Demeter, fata care a fost omorâtă în luna martie a anului 2001 în liftul unui bloc de pe strada Aurel Vlaicu din cartierul Mărăşti. Aceasta se întorsese atunci cu un taxi de la o petrecere organizată de sora sa, iar criminalul ar fi urmărit-o cu o maşină până în faţa blocului, după care ar fi ucis-o în lift.
Condamnatul a executat deja peste nouă ani din pedeapsă
De asemenea, a fost audiat şi cel care execută de peste nouă ani pedeapsa pentru crima pe care susţine că nu a comis-o. Emanuel Bodrog spune că a fost presat să recunoască crima de şefii din poliţie, în faţa procurorului. Aceştia l-ar fi convins să recunoască crima, după ce a fost prins pe stradă, după un an, în februarie 2002, de către cetăţeni, că fura dintr-o maşină. Pentru a recunoaşte crima pe care nu ar fi comis-o, l-au agresat, a mai povestit Bodrog.
De la procesul în care a fost condamnat, a început seria contestaţiilor. De nouă ani de când execută pedeapsa, Bodrog susţine că nu el a comis crima, dar numeroasele sale cereri de revizuiri au fost respinse. A reuşit însă să anuleze pedeapsa pentru un furt pe care nu îl făcuse, fiind deja încarcerat, după ce anchetatorii i-au pus în cârcă mai multe fapte.
Denunţul lui Nicolae Pop i-a dat un nou motiv de revizuire şi de data aceasta, o speranţă reală de a scăpa din închisoare, însă până la verdictul final mai are de trecut câteva probe, chestiuni tehnice de laborator, teste de sânge, ADN şi măsura pantofului.

Alte articole

2 Thoughts to “După 14 ani, Crima comisă de un sălăjean în Cluj, confirmată de fosta prietenă”

  1. […] Fosta concubină a sălăjeanului Adrian Pop, care susţine că este autorul crimei din cartierul clujean Mărăşti, ce a avut loc în urmă cu aproximativ 14 ani, a fost audiată, zilele trecute, de către magistraţii Tribunalului Cluj. Femeia le-a spus acestora că bărbatul i-a dezvăluit faptul că a lovit o tânără în lift, respectiv Andreea Demeter, chiar în seara tragicului eveniment, după ce a ajuns acasă. Adrian Pop s-a prezentat, la începutul lunii ianuarie a acestui an, la sediul Poliţiei din Cluj, pentru a face un autodenunţ. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, le-a spus oamenilor legii că, în …read more […]

  2. Sophie88

    Jos palaria pentru justitia romana :-/ Cum va fi despagubit cel care a stat atata timp inchis fara nicio vina? Cine ii da inapoi 9 ani din viata?

Leave a Comment