Drept la replica: A informa

Referitor la articolul publicat in ziarul dumneavoastra, luni, 13 iulie 2009, cu titlul de prima pagina Copil violat de un alt copil, ar fi important de precizat faptul ca ancheta cazului prezentat este in desfasurare, asa cum a precizat in articol si domnul Alexandru Ionescu, seful Politiei orasului Simleu Silvaniei, motiv pentru care cele expuse de catre cele doua doamne intervievate, respectiv doamna Milas Violeta, directorul DGASPC Salaj, si doamna Duca Teodora, sef Complex Servicii Comunitare Simleu Silvaniei, nu sunt fondate, ele neavand sustinere, deoarece comisia de ancheta nu a furnizat pana in prezent un raspuns oficial final.

Cred ca nu este nici moral si nici etic sa arunci vina pe o alta institutie, adica scoala, conform celor afirmate de doamna director DGASPC Salaj. A fost sa fie in scoala, insa la fel de bine se putea intampla la baie, in cadrul centrului, in acea banala zi de iunie, conform celor precizate de doamna Duca Teodora, care de fapt era o zi de sfarsit de mai. Mentionez ca in prezenta mea si a organelor de Politie, faptasul si-a recunoscut vina, spunand ca s-a petrecut in baie, in cadrul Complexului de Servicii Comunitare Simleu Silvaniei.

Ar fi bine sa dam atentia cuvenita acestui eveniment si sa luam masuri ce se impun pentru a putea preveni astfel de situatii nedorite, respectand drepturile copilului si interesul primordial al acestuia. Daca nu retinem nici macar data, luna cand s-a intamplat evenimentul, ar trebui sa fim mai retinuti si sa nu ne hazardam in a face declaratii eronate presei.

Cred ca ar fi fost deontologic ca domnii ziaristi care au scris si semnat articolul sa fi intervievat si conducerea scolii in legatura cu acest eveniment, repet, regretabil si nedorit, data fiind locatia celor doua institutii, adica aceeasi adresa.

Voi reveni printr-un raspuns corect,transparent bazat pe rezultatul oficial al comisiei de ancheta din cadrul Politiei orasului Simleu Silvaniei.

Alte articole

Leave a Comment