Dosare penale pentru infracțiuni rutiere constatate pe drumurile sălăjene

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea fără permis şi conducerea cu autovehiculul neînmatriculat au fost faptele constatate de poliţiştii rutieri la sfârşitul săptămânii trecute, pe drumurile Sălajului. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale. Astfel, vineri, în jurul orei  17.30, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda au oprit în trafic un autoturism care circula pe Drumul Comunal 39, prin localitatea Poiana Blenchii, condus de un bărbat de 50 de ani.  Din verificări s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Câteva ore mai târziu,  poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală au oprit în trafic pe  Drumul Naţional 1H, în localitatea Crișeni, un autoturism condus de un bărbat din localitatea Poarta Sălajului. Bărbatul nu deţine permis de conducere, iar autorizaţia de de circulaţie era expirată din data de 2 decembrie 2019. Polițiștii din Cehu Silvaniei, au depistat, sâmbătă, un bărbat de 43 de ani, din judeţul Maramureş, care se deplasa cu tractorul prin localitatea Ulciug, iar remorca nu era înmatriculată/înregistrată, dar și un şimleuan de 54 de ani, care conducea autoturismul pe strada Horea din Șimleu Silvaniei deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. O altă faptă de alcoolemie la volan a fost constatată şi de poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Nuşfalău, duminică, 19 iulie la orele serii. Un bărbat din Bihor a fost identificat de poliţişti pe Drumul Judeţean 109P, între localitățile Ip și Zăuan, în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,78mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot duminică seara,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe raza localităţii Sărmăşag un tânăr de 28 de ani, iar din verificări s-a stabilit că maşina era radiată din circulaţie, din data de 15 iulie 2020. Ultimul dosar penal a fost întocmit de poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna. Un bărbat de 46 de ani, din comuna Crasna a fost depistat în timp ce conducea autoturismul prin localitatea cu o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate la unităţile de parchet competente, cu propuneri legale. 

One Thought to “Dosare penale pentru infracțiuni rutiere constatate pe drumurile sălăjene”

  1. Anonim

    dar politisti din Zalau, ce fac? asteapta pesnia? Olteanu si ginerele lui Ciunt, cu ce isi ocupa timpul? se sapa unul pe altul? se moare p capete in oras si politia doarme in papucii statului !!! pe str. crasnei se circula cu o viteza cu mult mai mare decat ceea legala si nu ai vazut un radar in oras !
    poate ne explica olteanu de ce nu sunt folosite radarele fixe din oras?

Leave a Comment