Dosar cu cinci inculpați și mii de litri de pălincă produsă și comercializată ilegal

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei au trimis, zilele trecute, în judecată, cinci bărbați care au comercializat alcool fără să plătească taxe, provocând o pagubă considerabilă statului. Inculpații au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinerea şi vânzarea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, băuturi spirtoase peste 200 litri, şi producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

Astfel, procurorii au menționat în rechizitoriu faptul că unul dintre inculpați a deţinut cantitatea de 1.380 litri alcool (ţuică), pentru care nu a fost achitată acciza datorată bugetului statului şi a fost cauzat un prejudiciu de 30.750 lei. Inculpatul a comercializat totodată diferite cantităţi de ţuică către persoane interesate. Inculpatul a deţinut și folosit o instalaţie de fabricare a alcoolului la domiciliul său, cu care a produs diferite cantităţi de alcool, în mod repetat şi la diferite intervale de timp, pe care apoi le-a vândut.

Un alt inculpate a deţinut cantitatea de 3.000 de litri de ţuică, pentru care nu a fost achitată acciza datorată bugetului general consolidat al statului, cauzând un prejudiciu bugetului de stat prin neplata accizelor în sumă de 73.581 lei. Cel de-al treilea inculpat a deţinut cantitatea de 450 litri ţuică, pentru care nu a fost achitată acciza datorată bugetului general consolidat al statului, cauzând un prejudiciu bugetului de stat prin neplata accizelor în cuantum de 11.952 lei.

Alți doi inculpați au fost trimiși în judecată pentru fapte similare, unul dintre ei deţinând cantitatea de 650 l ţuică, pentru care nu a fost achitată acciza datorată bugetului general consolidat al statului, cauzând un prejudiciu bugetului de stat prin neplata accizelor în cuantum de 16.508 lei şi a deţinut instalaţie de fabricare a alcoolului la domiciliul său, cu care a produs diferite cantităţi de alcool, în mod repetat şi la diferite intervale de timp, atât pentru sine, cât şi pentru fiul său, iar celălalt a deţinut instalaţie de fabricare a alcoolului la domiciliul său, cu care a produs diferite cantităţi de alcool, în mod repetat şi la diferite intervale de timp, fără a fi înregistrat la biroul vamal de interior Sălaj ca producător în gospodărie individuală, pentru activitatea produsă şi a produs produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, înafara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă. Dosarul celor cinci a fost trimis spre  soluţionare Judecătoriei Şimleu Silvaniei.

 

 

 

Alte articole

One Thought to “Dosar cu cinci inculpați și mii de litri de pălincă produsă și comercializată ilegal”

  1. Anonim

    Mari relatii trebuie sa aiba daca va e frica sa le dati numele.

Leave a Comment