Doar o treime din sălăjenii asigurați în sistemul de sănătate plătesc contribuții la stat

Doar 75 la sută din populația județului nostru este asigurată în sistemul public de sănătate, arată datele prezentate de conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj. Trist este că dintre sălăjenii asigurați doar 34 la sută contribuie prin plată la sistemul asigurărilor de sănătate, ceilalți fiind pensionari, copii sau alte categorii de beneficiari, categorii scutite de plata contribuțiilor la asigurările de sănătate.

Prezent la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj, Olga Stana, a declarat că numărul sălăjenilor asigurați în sistemul public de sănătate este de 183.000 de persoane, aproximativ 75 la sută din populația județului. Olga Stana a precizat că doar 34 la sută din totalul sălăjenilor asigurați plătesc efectiv contribuția pentru sistemul de asigurări, ceilalți fiind asigurați fără să plătească nimic. În această categorie intră pensionarii, copiii, beneficiarii de ajutor social, beneficiarii unor legi speciale, diferite categorii de bolnavi, șomeri, dar și alte persoane aflate în diferite situații reglementate de legislația în vigoare. Aceste date ne arată că în privința cheltuielilor pentru asigurările de sănătate, Sălajul cheltuie dublu față de cât produce din plata contribuției la asigurările de sănătate. La un calcul aproximativ, la fiecare sălăjean plătitor al contribuției de sănătate mai sunt alți doi sau trei care pot beneficia gratuit de servicii medicale chiar dacă nu plătesc nimic. Cum este rezolvată această problemă? Simplu! Prin apelarea la solidaritatea socială, iara sta înseamnă că Sălajul intră pe lista județelor care primesc bani din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a putea suporta cheltuielile cu serviciile medicale asigurate celor care nu plătesc contribuția la stat, dar au dreptul la asigurare medicală.

Fotografie cu caracter ilustrativ

6 Thoughts to “Doar o treime din sălăjenii asigurați în sistemul de sănătate plătesc contribuții la stat”

 1. […] Doar 75 la sută din populația județului nostru este asigurată în sistemul public de sănătate, arată datele prezentate de conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj. Trist este că dintre sălăjenii asigurați doar 34 la sută contribuie prin plată la sistemul asigurărilor de sănătate, ceilalți fiind pensionari, copii sau alte categorii de beneficiari, categorii scutite de plata contribuțiilor la asigurările de sănătate. Prezent la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj, Olga Stana, a declarat că numărul sălăjenilor asigurați în… Citeste mai mult […]

 2. Anonim

  Ce se insinuează? Sînt pensionar, am plătit zeci de ani cît am fost salariat pentru servicii medicale pe cei cîțiva ani de pensie

  1. Marie

   Nu este nicio insinuare! Nu este cazul dvs, sunteti pensionara, aveti asigurare medicala . Este vorba de persoanele care nu au nici salar, nici pensie, nici ajutor social…….
   Situatia este grava, pentru ca sanatatea este sustinuta din aceste contributii. Mai mult e solicitata de cei care nu contribuie.

   1. Anonim

    Marie, citește mai atentă la cuvinte și la sugestia lor! Începînd din titlu.

 3. Anonim

  Nu țtiu cum să mai sugă

 4. Pensionar cotizant

  Actualii pensionari au contribuit zeci și zeci de ani la sănătate, acum beneficiază de ce au cotizat, adriane vorbești tâmpenii. Dacă tot scrii articole, îți spun eu care va fi problema, guvernanții vor să-i facă asigurați și pe cei care nu au contribuit la fondul de pensii. Scandalos, ăștia sunt galantoni pe spinarea noastră a celora care am cotizat toată viața la pensii !

Leave a Comment