Din lipsă de bani, centrele sociale rămân fără coordonatori

Şapte din cele 10 centre sociale ce aparţin de Consiliul Judeţean Sălaj au nevoie de coordonatori de specialitate. Potrivit Violetei Milaş, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, în fiecare centru există, la nivel teoretic, posibilitatea transformării unui post într-unul de coordonator de specialitate. În practică, acest lucru este imposibil, din cauza faptulul că posturile sunt blocate şi, mai mult, nu există resursele financiare necesare. Postul de coordonator specialitate o funcţie contractuală, asimilat cu şeful de serviciu, şi care implică un sport de 25 la sută.
“Se impune înfiinţarea unor posturi de coordonatori de specialitate în centrele sociale din Sălaj, însă prioritară este ocuparea funcţiilor de execuţie. În acest moment, la nivelul DGASPC Sălaj sunt 185 de posturi de execuţie – asistenţi maternali, psihologi etc. – vacante, dar blocate”, a precizat Milaş.
Consilierii judeţeni au aprobat în cadrul şedinţei de joi, 28 februarie, organigrama DGASPC Sălaj, cu menţiunea creării unor astfel de posturi, care vor fi ocupare în funcţie de posibilitatea financiară a fiecărei unităţi în parte.

Alte articole

Leave a Comment