Din aceasta saptamana: Familiile fara copii se pot inscrie pentru fertilizare in vitro

Din aceasta saptamana: Familiile fara copii se pot inscrie pentru fertilizare in vitro Anul 2010 aduce o veste buna cuplurilor care isi doresc copii, dar care sunt nevoie sa apeleze pentru aceasta la fertilizarile in vitro, aceste servicii medicale urmand sa fie finantate acum de catre stat. Sunt vizate in principal cuplurile de tineri cu varste cuprinse intre 25-40 de ani. Cum fondurile ajung doar pentru 250 de cupluri, familiile trebuie sa se inscrie cat mai repede pe listele deschise in aceasta saptamana si sa aiba si un dram de noroc pentru a primi ajutorul financiar respectiv.

Cuplurile care nu pot avea copii se pot adresa, incepand din aceasta saptamana, clinicilor de fertilizare din tara, pentru a beneficia de o procedura de fertilizare in vitro gratuita, conform unui program national desfasurat in acest sens de Ministerul Sanatatii.

Conditia care trebuie respectata este ca viitorii parinti sa aiba intre 20 si 40 de ani, sa nu sufere de obezitate si sa nu fi facut nicio alta procedura de fertilizare inainte.

O comisie alcatuita din medici ginecologi, economisti, psihologi si reprezentanti ai Asociatiei

Alte articole

Leave a Comment