Diferențele dintre pompele de căldură cu sistem de încălzire aer-apă și apă-apă

Având în vedere creșterea constantă a prețurilor la energie și consecințele negative pe care exploatarea la scară largă a surselor tradiționale de energie le provoacă mediului, abordarea adoptată în ceea ce privește modul de utilizare al energiei trebuie reconsiderat.

În mijlocul acestei lupte continue între fiabilitatea dovedită a tehnologiilor tradiționale de încălzire și potențialul neexploatat al noilor soluții de încălzire a energiei regenerabile, pompa de căldură și-a dovedit relevanța și utilitatea ca alternativă ecologică la încălzirea convențională a locuințelor. Clima Center deține o vastă gamă de produse în funcție de nevoile clienților.

Aer-apă sau apă-apă: Care dintre ele este mai bună?

*Există o percepție publică neîntemeiată că pompele de căldură de apă apă (pompele de căldură pentru apă de suprafață) sunt, în general, mai eficiente decât pompele de căldură de la aer la apă și, prin urmare, sunt mai profitabile. Cu toate acestea, studiile arată că, deși diferă conceptual , pompele de căldură (atât aerul în apă cât și apa în apă) suportă costuri operaționale similare, cu condiția ca ambele sisteme să aibă aceleași valori nominale de putere. Mai jos va fi explicat de ce costurile de exploatare sunt mai mult sau mai puțin aceleași pentru ambele sisteme, chiar dacă principiile de funcționare ale ambelor aparate de încălzire sunt puțin diferite.

*În timpul sezonului rece, lichidele din colectorul de sol al pompei de căldură apă-apă se stabilizează ușor sub punctul de congelare, în timp ce temperatura medie a aerului care este adusă de pompa de căldură aer-apă este de aproximativ +4 grade Celsius. În schimb, pompa de căldură de la aer la apă necesită mai multă căldură din aer în lunile de vară, comparativ cu pompa de căldură a apelor subterane, ceea ce o face mai puțin eficientă atunci când vine vorba de răcirea proprietății, dar destul de util pentru a asigura cantități suficiente de apă fierbinte.

*Chiar dacă temperaturile din exterior scad până la -15 grade Celsius, cu o casă bine izolată și cu un sistem adecvat de încălzire prin pardoseală, o pompa de caldura de la aer la apa profesionala va fi în continuare capabilă să asigure o încălzire adecvată singură. Problemele apar atunci când temperaturile scad dintr-o dată sub -15 sau -20 grade. Aceasta înseamnă că, pentru a preveni perturbările de încălzire în timpul zilelor reci de iarnă, va trebui pornit cuptorul cu gaz sau electric.

La polul opus, funcționarea unei pompe de caldura apa apa Warmtech are acelasi randament independent de temperaturile care se inregistreaza la exterior. Chiar si in modul de răcire, aceasta poate asigura încălzirea apei menajere.

Pe lângă ceea ce tocmai a fost menționat mai sus, nu se poate ține seama de costurile inițiale de investiție, care, în cazul pompelor de căldură cu sursă de aer, sunt de obicei mult mai scăzute decât cele ale pompelor de căldură de la sol. De fapt, prețul unui echipament de pompare al aerului la apă este egal cu cel al colectorului de pompare de apă-apă.

Cu pompele de căldură de la Clima Center, se pot reduce costurile de încălzire cu până la 80%. Suma care poate fi economisită depinde de mărimea casei, de partea țării în care se află și de pompa de căldură aleasă.

În ansamblu, costurile de exploatare ale ambelor pompe de căldură sunt similare. Acest lucru se datorează faptului că, dacă cheltuielile unei persoane sunt în creștere în anumite condiții, costurile celeilalte pot fi menținute în aceleași condiții și viceversa. Dacă pierderile sunt pe o parte a investiției, se poate câștiga pe cealaltă parte, totul depinde de modul în care pompa este folosită, fie că este vorba de varianta aer-apă sau de apă-apă.

Leave a Comment