Dezbatere pe marginea dezvoltarii resurselor umane

La sediul Institutiei Prefectului a avut loc, la finele saptamanii trecute, o intalnire de lucru in cadrul careia reprezentantii institutiei amintite, alaturi de cei ai Consiliului Judetean, Inspectoratului Scolar Judetean si ai organismului intermediar – Unitatea de Implementare a Proiectelor Salaj – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), au analizat decizia CDR de a se retrage din consortiul de dezvoltare regionala. In urma discutiilor purtate in cadrul intalnirii, s-a ajuns la concluzia ca decizia CDR a fost conforma cu legislatia in vigoare, stiut fiind ca gestionarea asistentei financiare acordate Romaniei prin Fondul Social European va fi asigurata, conform Hotararii de Guvern 497/2004, de catre Ministerul Muncii.

In cadrul reuniunii s-a mai stabilit ca, in cursul lunii mai, sa se organizeze prima intalnire a Comitetului de Planificare Judetean pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, in care va fi cooptat si un reprezentant al AJOFM. Scopul intalnirii de luna viitoare este acela de a se analiza si, totodata, actualiza Programul de Resurse Umane – Salaj, atat pentru invatamantul scolar, cat si pentru formarea continua a adultilor.

Reamintim ca Romania va beneficia din partea Uniunii Europene, in perioada 2007 – 2013, de 19,7 miliarde de euro, din care 3,05 miliarde euro de la Fondul Social European (FSE). Fondul are ca obiectiv general dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii prin crearea legaturilor necesare intre educatie si formare continua, pe de o parte, si piata muncii, pe de alta parte.

Informatii despre activitatea Organismului Intermediar sau a Fondului Social European se pot obtine contactand OIPOSDRU N-V, la adresa office@runv.ro.

Leave a Comment