Autoritatile, in lupta cu tantarii si insectele

Autoritatile, in lupta cu tantarii si insectele

Din informatiile primite de la Primaria Municipiului Zalau reiese ca documentatia pentru pregatirea procedurii de achizitie a serviciului de dezinsectie si deratizare si regulamentul de desfasurare este in curs de finalizare. Cristian Curta, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau a spus ca, atat documentatia, cat si regulamentul vor fi supuse spre aprobare in sedinta Consiliului Local programata pentru luna viitoare. Dupa aprobarea din Consiliul Local se vor parcurge pasii prevazuti de lege in privinta achizitiilor publice, respectiv anuntul si licitatia.

In anul 2006, licitatia pentru deratizare si dezinsectie a fost castigata de SC Coral Impex SRL. La licitatie au participat in prima faza 5 firme, dintre care doua nu au indeplinit conditiile. Conform contractului, firma castigatoare trebuia sa execute 2 actiuni de deratizare si dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Zalau, fara insa a fi incluse proprietatile private: curti si scari de bloc. Prima deratizare a avut loc in luna iunie, cand s-au facut doua tratamente, a doua urmand sa se desfasoare in a doua decada a lunii octombrie 2006.

Cat priveste actiunea de dezinsectie, aceasta a avut loc in luna iunie 2006, cu 4 tratamente, 2 la sol si 2 din aer. De asemenea, desi contractul nu prevedea, s-a intervenit in scarile de bloc si subsoluri cu doua tratamente, mai exact unul uscat, pentru casa scarii, si umed pentru subsoluri. A doua actiune de dezinsectie a fost efectuata in luna iulie 2006, in aceleasi conditii si cu aceleasi bonusuri din partea firmei, oferite in luna iunie. Din cauza conditiilor meteo, numarul insectelor a crescut, iar firma a acceptat sa retuseze, printr-o a treia actiune, in luna august, fara a implica financiar Primaria Zalau. Valoarea totala a contractului pentru dezinsectie a fost de 230.009,864 lei, iar pentru deratizare 58.156 lei, a conchis Curta.

Leave a Comment