Detalii șocante despre cazul șoferului oprit cu zeci de focuri de armă. Polițiștii au prevenit o posibilă tragedie, susține Sindicatul „Europol”

Oficialii Sindicatului „Europol” au venit cu detalii despre cazul tânărului șofer oprit cu focuri de armă. În mesajul Europol se arată că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, după ce polițiștii au primit un apel prin 112 în care se reclama faptul că un autoturism circulă haotic de pe o banda pe alta pe un bulevard din Zalău, toate echipajele s-au mobilizat pentru identificarea șoferului.

La scurt timp, autoturismul a fost reperat de un echipaj de ordine publică, iar la semnalele polițiștilor șoferul a accelerat, și-a continuat drumul, chiar cu riscul de a-i lovi pe polițiști. Imediat după, un alt echipaj rutier a format un baraj în încercarea de a-l opri. Și de această dată, unul dintre polițiști a fost nevoit să sară în scuar pentru a nu fi luat pe capotă. Din acest moment, și după ce deja exista confirmarea că autoturismul are aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, au fost anunțate și echipajele din județ pentru a oferi sprijin. În același mesaj se mai arată că au urmat zeci de kilometri de goană prin localitățile din județ, cu foarte multe momente critice, în care șoferul fugar ce rula cu viteză era pe punctul să producă mai multe accidente grave, punând în pericol atât pe ceilalți șoferi și pietoni. În tentativele disperate de a-l opri, unul dintre echipaje a încercat să depășească autoturismul și să îl determine să oprească în siguranță, dar șoferul fugar a virat de mai multe ori stânga, pentru a scoate autospeciala de poliție în afara carosabilului. În final, polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare și au tras peste 25 de cartușe în aer pentru a-l soma să oprească, iar apoi văzând că își continuă goana periculoasă ultimele cartușe le-au tras spre roțile autoturismului, fără ca șoferul să dea semne că se conformează. „După ce a văzut că are mai multe echipaje pe urmele sale, șoferul fugar a ieșit de pe carosabil și a intrat într-o pădure, pe un drum foarte accidentat. Chiar dacă pe moment i-au pierdut urma, datorită mobilizării exemplare a polițiștilor, au găsit autoturismul abandonat și l-au identificat la scurt timp pe șofer care a fugit. Motivul acestei goane dramatice l-a reprezentant alcoolemia de 0,83 mg/alcool în aerul expirat, faptul că nu deținea permis de conducere, că a condus un autoturism neînmatriculat și că a condus un autoturism cu numere false. Pe parcursul urmăririi însă, pentru faptul că și-a expus cei doi prieteni, care erau pe bancheta din spate, riscului de a fi împușcați s-a reținut și infracțiunea de tentativă la omor. Iar pentru că a încercat să îi ia pe capotă pe polițiștii care i-au efectuat semnalele de oprire, se impune și reținerea infracțiunii de ultraj”, mai punctează Europol.

Pasager rănit

„Apreciem intervenția promptă și implicarea de care au dat dovadă colegii noștri ca să oprească o tragedie pe care acest șofer inconștient putea să o genereze, având în vedere starea psiho-fizică în care se afla, dar și faptul că era capabil de orice pentru a scăpa de poliție. Drept dovadă, unul dintre prietenii lui, a ajuns să fie rănit de un glonț în timpul urmăririi, lucru pe care șoferul și l-a asumat în momentul în care nu doar că a urcat băut la volan, dar a și refuzat să oprească preț de mai mulți kilometri când a fost somat prin cartușele trase în aer de polițiști”, mai susține Europol.

Fotografie cu caracter ilustrativ

6 Thoughts to “Detalii șocante despre cazul șoferului oprit cu zeci de focuri de armă. Polițiștii au prevenit o posibilă tragedie, susține Sindicatul „Europol””

 1. […] Oficialii Sindicatului „Europol” au venit cu detalii despre cazul tânărului șofer oprit cu focuri de armă. În mesajul Europol se arată că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, după ce polițiștii au primit un apel prin 112 în care se reclama faptul că un autoturism circulă haotic de pe o banda pe alta pe un bulevard din Zalău, toate echipajele s-au mobilizat pentru identificarea șoferului. La scurt timp, autoturismul a fost reperat de un echipaj de ordine publică, iar la semnalele polițiștilor șoferul a accelerat,  » Mai multe detalii […]

 2. Felicitări

  Felicitări polițiștilor, ne bucurăm că nu fac economie de cartușe !

 3. Anonim

  Ați văzut la ce este bun un sindicat ? Fie el și al polițiștilor.

 4. Anonim

  Auzi la el, Sindicatul. Cică au urmat zeci de kilometri de goana. Dar nu spune unde a fost oprit și de câți polițiști a fost nevoie sa oprească un bețiv. Mare pișicher, marea Sindicatul.

  1. Anonim

   Păi, e ca-n bancul cu cîți polițiști trebuie ca să înșurubeze un bec?

 5. Anonim

  Intrebarea care se pune este: cum a reusit un pusti de 21 de ani, cu alcoolemia de 0,83, cu o masina normala, fara carnet de conducere (putem presupune ca nu avea multa experienta in conducerea pe drumurile publice?!) sa scape de Politia Rutiera? Si daca soferul circula haotic pe bulevard si era sa loveasca pe unul din politisti(prima ipoteza pentru acest comportament ar fi ca se afla sub influenta alcoolului sau drogurilor), de ce s-au tras 25 focuri de avertisment in aer (zgomotul produs de impuscaturi are efect doar cand esti treaz) si doar ultimele(nu se specifica cate) spre masina(da, spre masina, nu spre roti fiindca pasagerul a fost impuscat in spate, prin luneta autoturismului, iar autoturismul si-a continuat drumul)? Oricat ii lauda sindicatul, ai nostri politisti sunt total nepregatiti pentru astfel de situatii….

Leave a Comment