Demonstraţii şi competiţii sportive de Ziua Pompierilor

Celebrată anual în 13 septembrie, Ziua pompierilor din România va fi marcată şi în judeţul Sălaj, prin diverse activităţi organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj.
Manifestările se avea loc în perioada 7-13 septembrie şi vor cuprinde competiţii sportive, prezentări ale tehnicii de luptă, activităţi de informare preventivă pentru copii, dar şi exerciţii demonstrative. Astfel, joi, 13 septembrie, în cadrul „Cupei 13 Septembrie”, echipele reprezentantive ale inspectoratelor judeţene de poliţie, Jandarmi, SRI, UM Zalău, STS, Primăria Zalău şi Primăria Şimleu Silvaniei se vor întrece la minifotbal şi volei. În perioada 11-13 septembrie, toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi să viziteze sediul unităţii şi al subunităţilor ISU Sălaj, în cadrul „Zilelor porţilor deschise”, pentru ca pe platoul de marmură, pompierii să fie amplasate mai multe puncte de informare privind situaţiile de urgenţă, cariera de pompier sau paramedic, activitatea de voluntariat în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”, precum şi un atelier de divertisment pentru copii.
În 13 septembrie, între orele 9-15, tot pe platou, pompierii vor prezenta tehnica de intervenţie la incendii, descarcerare şi alte situaţii de urgenţă, precum şi exerciţii şi aplicaţii demonstrative folosind tehnica din dotare. Prezentări ale tehnicii de intervenţii, dar şi exerciţii demonstrative vor avea loc, în aceeaşi zi, în toate localităţile cu subunităţi ISU.

Alte articole

Leave a Comment