Delegația guvernamentală condusă de Viorica Dăncilă a evitat grupul de protestatari din Zalău

Delegația guvernamentală, condusă de primul ministru Viorica Dăncilă, a ajuns, vineri, în jurul orei 12.30, la centrul de Cultură și Artă Sălaj. Deși delegația era așteptată pe traseul bulevardul Mihai Viteazul – Piața 1 Decembrie 1918 (pe lângă platoul de marmură) și clădirea Prefecturii, acolo unde erau strânși peste 100 de cetățeni, coloana oficială a evitat trecerea pe lângă grupurile de manifestanți, ajungând la Centrul de Cultură pe traseul opus, respectiv strada Cloșca, coborând pe strada Crinului, intrând direct în curtea centrului de Cultură.

Persoanele care au protestat cu pancarte și lozinci anti-PSD au fost tineri, mulți dintre ei elevi, dar și cetățeni de toate vârstele. Aceștia au fluierat și au scandat lozinci anti-PSD, anti – Guvern, întâmpinând cu huiduieli coloana oficială, nereușind, în final, să dea ochii cu primul ministru sau cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea. După intrarea coloanei oficiale în curtea centrului, porțile au fost rapid închise de agenții de pază astfel încât, în afară de reprezentanții presei și invitații, nimeni nu a avut acces în curte. Viorica Dăncilă s-a oprit, totuși, înainte de a ajunge la Centrul de Cultură și după vizita la Michelin și a discutat, față în față, cu persoanele care o așteptau la intrarea Spitalului de Urgență din Zalău.

Întrebată, în cadrul conferinței de presă, ce părere are despre felul în care grupurile de protestatari au primit delegația oficială, aceasta a răspuns că este dreptul fiecăruia să protesteze dintr-un numit motiv sau din mai multe, însă a considerat că felul în care unele persoane s-au manifestat nu reprezintă o imagine emblematică a românilor.

Primul ministru a spus că a aștepta pe cineva cu o coroană, în loc să alegi alte variante de a-ți spune opinia și de a rezolva problema, reprezintă un lucru care nu o mai afectează și că fiecare procedează în astfel de momente așa cum crede de cuviință.

„Într-o democrație, protestele sunt normale. Dar ele trebuie făcute într-un mod civilizat. Niciodată pe români nu i-au caracterizat violența verbală, jignirile, dezbinarea și această atitudine care nu cred că place cuiva. M-am întâlnit, la intrarea în spital, cu un cetățean care contesta guvernare, l-am rugat să/mi spună ce îl deranjează, pentru că noi suntem dispuși la dialog iar soluțiile le putem găsi doar prin dialog. Acești oameni nu cer nimic, au doar această dorință de a jigni și de a aduce dezbinare în societate.

Eu am putere și nu mă tem, pentru că nu am luat niciodată o decizie împotriva românilor și nu am de ce să mă tem, dar această atitudine face rău la imaginea unei localități, a unei regiuni, a țării și nu duce la nimic constructiv. Principalul nostru mesaj este unul de unitate, eu cred că este loc pentru toată lumea. Nu spun că Guvernul a rezolvat tot. Mai sunt multe de rezolvat, dar atunci când nu ai argumente și ești rău intenționat, ești un om slab și te manifești în acest mod. Dacă nu voiam să dialogăm și să găsim soluții, aș fi înțeles, dar această atitudine care pe mine mă uimește – să vii cu coroane  cu jigniri, să țipi – nu sunt lucruri care să ne ajute în vreun fel și nici nu sunt specifice țării noastre, românilor”, a spus, în cadrul întâlnirii cu presa, primul ministru Viorica Dăncilă.

Șeful Executivului și ministrul Sănătății au venit la Zalău de la Târgu Mureș, vizită întreprinsă în cursul zilei de joi, iar vineri după ora 15,  cei doi oficiali împreună cu echipa guvernamentală au plecat către județul Maramureș.

 

 

Alte articole

19 Thoughts to “Delegația guvernamentală condusă de Viorica Dăncilă a evitat grupul de protestatari din Zalău”

 1. Anonim

  E un demnitar, al doilea om in stat si e femeie. Asta e dovada educatiei si a prostiei unor oameni care cred ca rezolva ceva venind cu o coroana in astfel de momente. Prostie si tiganie.

 2. Anonim

  Acuma, zece, douazeci de persoane e fix pix !

 3. Anonim

  Chiar super bine a iesit, ramanem.un oras civilizat fata de altele totusi, douazeci de neamuri proaste chiar nu conteaza. Vii cu coroana de mort … sigur ca esti ocolit. Acuma ce face prostovanu, si o agata in cui in dormitor? Ramai mut cand vezi cata lipsa de educatie si cultura.

 4. Me

  Copii needucați! Ce vise le au fost năruite de acest guvern? Trebuiau întrebați, cred ca nu știau sa lege o fraza simpla prin care sa își spună of-ul.

 5. Anonim

  anonim de la 18,18.30 si Me de la 18.40 voi sinteti unul si acelasi psd=alde-udmr? voi chiar sinteti convinsi de ce scrieti sau sinteti gunoai ale acestor guvernanti mie sirba de voi lingai de cururi penale psd-alde-udmr

  1. Anonim

   Nu e nimeni lingau, ci doar educat si cu bun simt, spre deosebire de gunoaie ca tine. Nu conteaza CINE e la putere, presedinte sau prim ministru, dar daca tie ti se pare normal sa astepti un demnitar cu o coroana, in loc sa te duci si sa vorbesti cu el, mai ales ca e dispus sa te asculte, inseamna ca esti si imbecil si neam prost. Ai priceput?

  2. Anonim

   Sunt membri PSD, posteaza ce le spun stapanii de la partid….

 6. Anonim

  În care țară din Europa mai este prim ministru analfabet/analfabetă?

 7. Anonim

  Bravo Zalau si celor ce au fost la protest! Aceste lepre psd trebuie eliminate, mergem si la vot. Oricine sa iasa doar sa nu fie psd, ciuma rosie!!!

 8. Anonim

  psd aduce doar ura intre oameni, niste comunisti care dezbina natia.

 9. Ioan

  Ciuma bruna , nazistii lui Werner , urmasii lui Hitler , adeptii doctrinei liberalo-werneriana „Dati cu parul (ciomagul cf. Dex)” sunt o hoarda salbatica de cioMAGARI, care produc impreuna cu sabotorul Werner , mai mult rau Romaniei , decat al doilea razboi mondial . Trebuie starpiti din oua ! Si asa vor face romanii normali , cinstiti si realisti .In primul rand la votare , ii vom trimite la lada de gunoaie a istoriei.

 10. Acum e momentul !

  Cei mai indreptatiti a protesteze sunt pensionarii, pensiie nu au fost indexate in 2018 si 2019 asa cum prevede legea. Acei pensionari care totusi merg la vot sa dea peste flit banditilor psd, pentru nedreptatile de la pensii!

 11. Anonim

  Bolnavi de putere si ros ciolane nespalati din opozitie care au demonstrat ca nu au nici 4 ani de …acasa! Vai mama lor….!

 12. Anonim

  Indiferent ce partid susținem,cred că trebuie să ne respectăm conducătorii,să îi sanctionam prin vot.E adevărat că ei nu prea ne respectă pe noi,prin deciziile luate,dar se exagerează cu jignirile, de către persoane care nu sunt în stare să spună două fraze și nici să scrie corect gramatical. Stă în puterea noastră să schimbăm ceva în țara asta,dar printr-un comportament civilizat.

 13. Anonim

  Pt. 17 mai -21 :28 Te-ai molipsit de ciuma rosie iremediabil.Trage-ti un glonte in cap ca esti total nerecuperabil .Auzi tu la el:”realist”-sute de km de autostrazi promise si nefacute;zeci-sute de spitale noi+crese+gradinite promise si nefacute ;scaderea puterii de cumparare a majoritatii oamenilor,mai vrei?”normali”-oameni ce :apara hotia din banul public beneficiand de pomelnicele psd ,nu sunt constructivi=nu accepta concursul de idei ,nu accepta ca altii sa aiba alte opinii -se cred posesorii exclusivi ai adevarului,etc „normali”-cred ca totul li se cuvine ,pusi pe criterii psd-iste si pe bani multi la buget de catre psd descosiderandu-i pe cei care lucra in privat si considerandu-i sclavi pe mosia lor a psdracnea .Voi ,astia toti ciumetii rosii trebuie sa fiti starpiti prin votul majoritatii poporului care i-l uraste pe dragnea&co-hoti mai mult decat l-au urat pe Ceausescu.

 14. Anonim

  O multime de membri PSD posteaza la comanda ce le-au indicat stapanii de la partid. Jalnici sunteti… Oameni fara constiinta proprie…

 15. Anonim

  Bravo ziarule, ai sters comentariile anti psd! Un ziar „profesionist”. Psd scrie pe tine!!!

  1. Anonim

   Eu vad comentarii destule anti psd, poate cele mai multe. daca esti mojic si needucat si folosesti cuvinte triviale de cocalar, sigur ti s-au sters. Chiar automat, asa cum se intampla pe orice site.

Leave a Comment