De la o lună la alta, traiul tot mai scump. Cartofii şi uleiul în topul scumpirilor

Preţurile de consum au crescut în luna septembrie, în medie, cu 0,84 la sută faţă de luna august. Comparativ cu luna decembrie a anului trecut preţurile de consum au crescut cu 5,55 la sută, iar comparativ cu aceeaşi lună a anului 2020 preţurile au crescut cu 6,29 la sută. Un ultim raport al Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj cu privire la “indicile preţurilor de consum în luna septembrie 2021”, în luna precizată preţurile au crescut cu 0,95 la sută faţă de luna precedentă, creșteri mari de preţuri fiind înregistrate la următoarele produse: cartofi cu 18,84 la sută; citrice și alte fructe meridionale cu 3,65 al sută; ouă cu 2,18 la sută; ulei comestibil cu 2,16 la sută; margarină cu 1,53 la sută; brânză de vacă (telemea) cu 1,09 la sută; brânză de oaie (telemea) cu 0,97 la sută; pâine cu 0,95 la sută; produse de franzelărie cu 0,92 la sută şi specialităţi de panificaţie cu 0,77 la sută.

Tarifele la servicii pentru populație –  mai mari

La mărfuri nealimentare, preţurile au crescut în luna septembrie a anului în curs cu 0,73 la sută faţă de luna precedentă. Creşteri mai mari de preţuri faţă de luna anterioară s-au înregistrat la: tutun, ţigări – 1,72 la sută; combustibili  – 1,63 la sută; cărţi, ziare, reviste  – 1,28 la sută; încălţăminte din piele – 0,56 la sută; lacuri şi vopsele  – 0,54 la sută;  mobilă – 0,49 la sută şi săpun de rufe cu 0,47 la sută. De asemenea, tarifele la serviciile prestate populaţiei, în luna septembrie, pe total grupă servicii, au crescut cu 0,96 la sută faţă de luna precedentă. Creşteri mai mari de preţuri s-au înregistrat la: chirie – 0,89 la sută; restaurante, cafenele, cantine – 0,74 la sută; îngrijire medicală – 0,70 la sută; apă, canal, salubritate – 0,67 la sută; cinematografe, teatre, muzee, cheltuieli cu învăţământul şi turismul – 0,66 la sută; igienă şi cosmetică  – 0,55 la sută; confecţionat şi reparat îmbrăcăminte şi încălţăminte – 0,52 la sută.

 Foto cu caracter informativ 

3 Thoughts to “De la o lună la alta, traiul tot mai scump. Cartofii şi uleiul în topul scumpirilor”

 1. Liberalii la gunoi

  Asta aduce guvernarea liberală, scumpiri peste scumpiri în timp ce pensiile și salariile sunt înghețate, putem scuipa peste ochi pe cei care au votat guvernanții. De la 1 oct. 2021 prețul la gaz s-a dublat, de la 13 bani/kwh în iunie ac a ajuns la 26 bani/kwh, vedem noi facturile în noiembrie. Culmea ticăloșiei, mai vin și leprele liberale care se laudă că vor plafona prețul la gaz la nivelul anului trecut de , cică, 37 bani/kwh dar, de fapt, liberalii permit multinaționalelor să tripleze prețul gazului față de anul trecut !

  1. Altu

   Spune-mi te rog anul în care s-a ieftinit ceva?

 2. Bobita

  Suntem un popor de c…Ne meritam soarta! Cu așa conducători vom dispărea ca nație, cât de curând!!!! Ce se întâmpla acum și ce va urma se numește genocid!!!! Zâmbiți….mâine o sa fie și mai rău!!!!

Leave a Comment