De ce sunt importante materialele jucăriilor pentru cei mici?

Jucăriile pentru copii sunt instrumente importante pentru joacă și învățare cu care interacționează în fiecare zi. Aceste jucării sunt uneori mestecate de sugari și copii mici, imbratisate la culcare și chiar purtate pe corp în timp ce se îmbracă sau se joacă. De aceea, materialele din care sunt fabricate contează.

Ce face ca o jucărie să fie organică?

Organic a devenit un cuvânt cheie în ultimii ani. Magazinele alimentare sunt pline de produse organice, iar mărcile de îmbrăcăminte la modă se mândresc cu gama lor de bumbac organic. Dar ce înseamnă cu adevărat să produci produse organice și, mai exact, jucării organice? Jucăriile organice sunt de obicei fabricate din materiale naturale precum lemnul sau fibre cultivate organic, cum ar fi bumbacul și lâna.

Pentru a fi etichetați organici, producătorii de jucării trebuie să îndeplinească standardele organice USDA privind modul în care a fost cultivată fibra.

Maria Montessori a sustinut ca jucariile sa fie din materiale cat mai naturale, precum lemnul sau bumbacul. In filosofia ei, veti gasi doar jucarii Montessori simple care nu contin lumini sau alte elemente de distragere a celor mici.

Materialele plastice pe bază de petrol pot conține toxine periculoase și au un impact ecologic mai mare decât jucăriile organice realizate cu materiale naturale. Iată câteva lucruri de căutat atunci când selectați jucării organice sigure:

Materiale durabile și regenerabile: de la lemn la fibre de bumbac, alegerea materialelor recoltate în mod durabil face o diferență uriașă pentru mediu și copilul dumneavoastră. Căutați mărci conștiente de impactul lor ecologic și luați măsuri pentru a-l minimiza.

Finisaje pe bază de apă sau naturale: dacă jucăriile sunt duse la gură de către copii, este important să nu conțină COV (compuși organici volatili) sau alte substanțe chimice potențial dăunătoare, cum ar fi poliuretanul, care nu este sigure să fie ingerate. Căutați jucării sigilate cu ulei de in presat la rece sau ceară de albine.

Coloranți vegetali și coloranți alimentari siguri – La fel ca finisajele, coloranții folosiți pentru jucăriile organice trebuie să fie fără toxine. Coloranții sunt adesea preferați vopselelor, deoarece se înmoaie în lemn și nu se pot rupe când întâlnesc dinți mici.

Există cantități aparent nesfârșite de informații despre cele mai bune materiale și practice pentru fabricarea sigură a jucăriilor. Poate fi copleșitor să vă plimbați articolele și să parcurgeți internetul pentru răspunsuri. De aceea, fiecare jucarie pe care o gasiti pe site-ul Briele a fost cercetată și verificată. Ne asigurăm că pe Briele.ro jucăriile pe care le alegeți pentru copiii dumneavoastra sunt fabricate din materiale cat mai naturale, sigure, folosind cele mai bune practici posibile.