De astazi: Magistratii salajeni isi reiau activitatea

De astazi: Magistratii salajeni isi reiau activitateaMagistratii salajeni isi vor relua programul normal de lucru, incepand de astazi, dupa ce la nivel national a fost semnat, la finalul saptamanii trecute, un pact pe justitie, la care au participat reprezentantii magistratilor si cei ai partidelor politice. Intrucat reprezentantii Ministerului Justitiei nu au semnat pactul respectiv, presedintele Tribunalului Salaj, Petronela Nasaudean, a apreciat ca fiind neloial gestul respectiv, dar a opinat ca aceasta prima usa deschisa inseamna un inceput de reforma in magistratura din Romania, de care era absoluta nevoie.

In urma protestului sustinut mai bine de doua saptamani si dupa o saptamana de negocieri, magistratii au obtinut alocarea a 1 la suta pentru finantarea sistemului judiciar, independenta si respectarea statutului de putere. Marti, la Bucuresti, va fi constituita o Comisie speciala, care va lua in discutie toate problemele sistemului judiciar. Eu mi-am anuntat deja colegii din Trinbunalul Salaj si sper ca de luni (astazi, n.r.) sa ne reluam activitatea, a declarat Petronela Nasaudean.

Acelasi lucru il vor face si procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, astfel ca in judet, infatisarile in instanta isi vor relua cursul firesc.

Leave a Comment