Dacă pleci în vacanță în Bulgaria fii atent la capcanele specifice!

Și anul acesta, ca și în anii trecuți, foarte mulți români consideră stațiunile bulgare, de la malul Mării Negre, ca fiind destinații perfecte de vacanță și relaxare. Desigur, în topul preferințelor se află stațiunile Nisipurile de Aur și Sunny Beach. Majoritatea stațiunilor din Bulgaria au plaje deosebit de frumoase cu nisip fin, iar în plus, turiștii sunt încântați aici de condițiile excelente și prețurile accesibile la cazare.

Escrocii bulgari atrag turiștii cu prostituate atrăgătoare pentru a-i jefui!

Potrivit unor știri recente din iulie 2019, prostituția nu este ilegală la bulgari, iar unii turiști din Bulgaria au fost victime ale unor violențe în cluburi de striptease din Sofia și stațiunile Sunny Beach, Borovets, Bansko. Turiștii beți sunt ademeniți cu prostituate ce promit servicii gratuite, iar după ce aceștia cad în capcană sunt jefuiți și bătuți de infractori locali (supraveghetorii acestor fete). Asta au pățit câțiva turiști britanici, care din cauza agresiunilor au ajuns la spital. Există și escroci care le cer taxe inventate turiștilor.

Atunci când mergi să înoți în mare trebuie să fii atent la ce lucruri lași pe plajă, pentru că riști să nu le mai găsești. Mulți turiști care au fost în Bulgaria și nu au fost atenți, când au ieșit din apă au constatat că au fost jefuiți, au pierdut bani, telefoane și alte lucruri pe care le aveau pe plajă.

Prin urmare, dacă mergeți în Bulgaria, nu vă lăsați înșelați de prostituate și supraveghetorii lor.

Fii atent în jur și protejează-ți bunurile!

Trebuie să fii conștient că în Bulgaria sunt hoți de buzunare. Evită locurile retrase noaptea, străzile întunecate și fii mereu atent la poșetă, geantă, diferite lucruri pe care le ai cu tine – telefon, bani, acte, bijuterii, etc. Ai grijă în orice moment, mai ales când te duci în zone turistice aglomerate, în centre comerciale, în orașele mari, unde hoții de buzunare operează frecvent.

Sunt multe zvonuri de la turiștii străini, care spun că în Bulgaria poți fi jefuit foarte rapid pe stradă, în locuri aglomerate. Este bine ca turist să te distrezi în această țară frumoasă, dar să fii atent și la localnicii infractori, la hoții de buzunare. Trebuie să fii atent mereu la bagaje, să nu lași geanta jos și să vorbești la telefon pentru că este posibil ca cineva să-ți distragă atenția intenționat și în secunda următoare să constați că geanta ți-a dispărut inopinat. Nu lua la tine sume mari de bani, nu purta bijuterii la mare pentru că atragi atenția asupra lor, nu lăsa lucruri de valoare pe plajă când intri în apă, nu da impresia că te simți copleșit, pierdut, vulnerabil.

Alte pericole la care trebuie să ai grijă în Bulgaria

În Bulgaria există riscul să-ți fie furată mașina, sau să constați într-o zi că ai cauciucurile perforate în mod intenționat. Asta au pățit unii turiști și nu sunt doar zvonuri. Pentru a fi liniștit în concediu caută un hotel cu parcare păzită și camere de supraveghere.

Toate incidentele și infracțiunile trebuie raportate la poliția din Bulgaria. În caz de accident, furt, agresiune fizică și alte infracțiuni este nevoie să ceri daune morale sau materiale, să-ți aperi drepturile în instanță. Dacă ai ghinionul să fii implicat într-un accident în care nu ai nicio vină, ai dreptul să ceri despăgubiri pentru prejudiciul pe care l-ai suferit (vătămare corporală, mașină avariată).

În astfel de cazuri îți sugerăm să apelezi la serviciile unui avocat în Bulgaria care oferă servicii de cea mai bună calitate, are experiență și este pregătit să comunice în trei limbi străine – engleză, rusă, română. Un avocat te poate ajuta în foarte multe probleme, te poate reprezenta în instanță, te poate susține pentru a obține despăgubirile la care ai dreptul, te poate feri de anumite capcane și astfel poți fi sigur că procedura are loc așa cum trebuie din punct de vedere legal.

Dacă ai suferit o vătămare în urma unei infracțiuni ai o serie de drepturi procesuale în procesul penal. Cu ajutorul unui avocat poți înțelege cum decurg astfel de lucruri și poți rezolva lucrurile mai ușor. Trebuie să depui plângerea la organele judiciare, iar dacă există și probe se pune în mișcare acțiunea penală. Un avocat te poate reprezenta în instanță pentru a-ți apăra drepturile pe care le ai.

În anumite cazuri, lucrurile se pot rezolva pe cale amiabilă, dar medierea în scopul soluționării conflictului se poate face mai sigur și mai rapid cu un avocat.

Leave a Comment