Dacă parchezi mașina pe trotuar, riști să-ți fie ridicată

Modificarea situațiilor în care s-ar putea ridica mașinile parcate ilegal apare în Propunerea legislativă pentru modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Proiectul de act normativ urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul adăugă o situație în care mașinile parcate ilegal vor putea fi ridicate. Poliția rutieră va putea dispune ridicarea mașinilor ce staționază neregulamentar, fără a se ține seama dacă sunt parcate pe carosabil sau pe trotuar.

În prezent, după cum este prevăzut în Codul rutier, poliția rutieră “poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administrațiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”. Potrivit legislației rutiere în vigoare, mașinile pot fi parcate pe trotuare doar dacă există indicatoare sau marcaje în acest sens și dacă, după parcarea mașinii, mai rămâne un spațiu pentru circulația pietonilor de cel puțin un metru lățime.

M. S.

 

One Thought to “Dacă parchezi mașina pe trotuar, riști să-ți fie ridicată”

  1. […] Modificarea situațiilor în care s-ar putea ridica mașinile parcate ilegal apare în Propunerea legislativă pentru modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Proiectul de act normativ urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Proiectul adăugă o situație în care mașinile parcate ilegal vor putea fi ridicate. Poliția rutieră va putea dispune ridicarea mașinilor ce staționază neregulamentar, fără a se ține seama dacă sunt parcate pe carosabil sau pe trotuar. În prezent, după cum este prevăzut în Codul rutier, poliția… Citeste mai mult […]

Leave a Comment