Cum se întreține corect un  set de rulmenți auto?

Indiferent de modelul de automobil pe care îl conduci, trebuie avut în vedere faptul că acestea sunt concepute din piese și accesorii auto cu o durată de viață limitată. Desigur că nu poate fi vorba despre o limită exactă, totul depinzând de modul în care mașina este întreținută, dar și de conduita celui ce se afla la volan. Un lucru este cert însă și anume faptul că mai devreme sau mai târziu, orice conducător auto va fi pus în situația de a investi în componente noi

De la acest lucru nu fac excepție nici rulmenții auto, componente cu o pondere importantă în ceea ce privește buna funcționare a unui automobil. Durata de viață a rulmenților depinde în mare măsura de modul în care sunt întreținuți.

Întreținerea corespunzătoare a rulmenților presupune un întreg proces, pe care din păcate mulți șoferi îl neglijează aproape în totalitate, preferând mai degrabă să înlocuiască rulmenții atunci când se uzează. În cele ce urmează, am pregătit pentru tine o serie de sfaturi ce îți pot fi de un real folos în ceea ce privește întreținerea corespunzătoare a rulmenților pe care îi poți achiziționa cu ușurință și de la www.rulmentika.ro.

Montează întotdeauna corect noii rulmenți auto

Deși poate părea greu de crezut într-o primă instanță, un rulment montat în mod necorespunzător este candidatul ideal pentru o defecțiune apăruta în mod spontan. Dat fiind faptul că aceștia se montează în general prin presare, este imperios necesar ca acest proces să fie realizat cu ajutorul unui cadru de presare. În lipsa acestuia, există un risc real de a deteriora canalele de curse, situație pe care cel mai probabil dorești să o eviți cu orice preț. Nu uita de faptul că rulmenții au nevoie de lubrifiere constantă pentru a-și putea păstra funcționalitatea în parametri optimi. Rulmenții trebuie întotdeauna manipulați cu mănuși, astfel încât să fie exclus riscul că numite impurități să ajungă pe suprafața acestora.

Manipulează cu atenție rulmenții

Deși rulmenții par a fi niște componente extrem de durabile, o manipulare greșită a acestora este suficienta pentru ca gradul de funcționalitate să le fie afectat. Dacă ești tipul de persoane care dorește să aibă mereu rulmenți de rezervă acasă, este esențial că aceștia să fie mereu depozitați în condiții optime. Mai precis, aceștia trebuie să stea într-un mediu curat și uscat, în poziție orizontală. Mai mult decât atât, este recomandat ca rulmenții să fie păstrați în ambalajul original până în momentul în care îi vei utiliza.

Nu expune rulmenții la situații ce pot genera coroziune

Rulmenții sunt destul de vulnerabili dacă sunt expuși la umezeală, de aceea pentru a-i proteja de coroziune, este recomandat să ferești pe cât posibil rulmenții de contactul cu apă sau alte substanțe. Acest lucru se aplică mai ales în situația depozitarii. Un rulment care nu funcționează în parametri normali va afecta performanțele mașinii și pot chiar duce la apariția unor defecțiuni majore la aceasta. Rugina și coroziunea sunt de facto unii dintre cei mai aprigi dușmani în ceea ce privește durata de viață a rulmenților, așadar evita-le pe cât posibil.

One Thought to “Cum se întreține corect un  set de rulmenți auto?”

  1. […] Indiferent de modelul de automobil pe care îl conduci, trebuie avut în vedere faptul că acestea sunt concepute din piese și accesorii auto cu o durată de viață limitată. Desigur că nu poate fi vorba despre o limită exactă, totul depinzând de modul în care mașina este întreținută, dar și de conduita celui ce se afla la volan. Un lucru este cert însă și anume faptul că mai devreme sau mai târziu, orice conducător auto va fi pus în situația de a investi în componente noi De la acest lucru… Citeste mai mult […]

Comments are closed.