Cum să vă protejaţi stupina cu garduri electrice pentru urşi?

Gardurile electrice sunt o modalitate sigura de a va asigura ca stupii dintr-o stupina nu sunt atacati de ursi.

Apicultorii pot evita pierderile provocate de ursii infometati prin instalarea unui gard electric in jurul stupinei. Este bine cunoscut faptul ca aceste animale vin in cautarea hranei acolo unde sunt stupii amplasati. De cele mai multe ori, alaturi de ursoaica sunt si puii care au dimensiuni mai mici si se pot strecura cu mai multa usurinta.

Atat apicultorii incepatori, cat si cei experimentati pot instala un gard electric pentru a-si proteja stupii. Puteti sa alegeti sa va construiti propriul gard electric sau sa cumparati unul si sa il asamblati. Construirea unui astfel de gard de protectie cu piese de la diferiti producatori va permite sa personalizati gardul electric dupa preferintele dumneavoastra.

Am pregatit in acest articol cateva sfaturi pentru fermierii sau apicultorii care doresc sa-si protejeze afacerea de atacul ursilor infometati. Protejati-va afacerea cu garduri electrice pentru ursi achizitionate de la un producator de incredere!

Construirea unui gard electric pentru ursi din piese de la diferiti producatori

Exista producatori de garduri electrice care le vand apicultorilor diferite piese pentru a-si construi propriul gard, in functie de nevoile intalnite. Aceste garduri electrice vin sub forma unor truse complete. Este posibil ca unele kituri sa nu fie complete si sa necesite achizitionarea de echipamente suplimentare.

Exista si producatori de piese pentru garduri electrice. Ei fac diferite echipamente care fac parte din sistemul de gard electric. Producatorii de garduri electrice cu panouri solare ofera solutii unice pentru stupinele din locatii indepartate, care nu au acces la o sursa de curent. Acestea ofera apicultorilor incredere ca albinele lor sunt in siguranta, indiferent daca acestea nu sunt in apropierea unei zone locuite.

Alegerea intre construirea unui gard electric pentru stupii tai sau cumpararea unuia printr-un kit si instalarea acestuia revine fiecarui apicultor in parte. Indiferent de alegerea pe care o faceti, asigurati-va ca se incadreaza in bugetul stabilit si se potriveste tipului de afacere pe care o aveti.

Cum sa va pregatiti pentru construirea unui gard electric pentru ursi?

Ar trebui sa va pregatiti corespunzator pentru construirea gardului electric. Asigurati-va ca achizitionati toate piesele necesare, astfel incat sa nu va opriti in timpul ansamblarii pentru ca nu aveti suficiente piese. Echipamentele si uneltele necesare ar trebui sa fie ordonate corespunzator si disponibile pentru lucrare. Acolo unde este posibil, utilizati unelte electrice pentru a evita efortul fizic pe care-l depuneti. Acestea va ofera rezultate mai bune in calitatea gardului electric pe care il construiti si, de asemenea, va ajuta sa economisiti timp.

Unele dintre lucrarile care urmeaza sa fie efectuate la sol, ar putea fi facute in momentul pregatirii pentru instalarea gardului electric. Luati in considerare ca este necesara o zona tampon de spatiu liber intre gardul electric si cei mai apropiati copaci sau vegetatie.

Agro Electro este compania care pune la dispozitia apicultorilor o gama variata de echipamente si accesorii pentru garduri electrice potrivite pentru a indeparta ursii din zona stupilor.

One Thought to “Cum să vă protejaţi stupina cu garduri electrice pentru urşi?”

  1. […] Gardurile electrice sunt o modalitate sigura de a va asigura ca stupii dintr-o stupina nu sunt atacati de ursi. Apicultorii pot evita pierderile provocate de ursii infometati prin instalarea unui gard electric in jurul stupinei. Este bine cunoscut faptul ca aceste animale vin in cautarea hranei acolo unde sunt stupii amplasati. De cele mai multe ori, alaturi de leoaica sunt si puii care au dimensiuni mai mici si se pot strecura cu mai multa usurinta. Atat apicultorii incepatori, cat si cei experimentati pot instala un gard electric pentru a-si proteja…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.