Cum să promovezi o afacere online prin articole pe blog

Dacă ți-ai deschis recent un magazin online, probabil ai auzit deja că blogul te ajută să îți promovezi afacerea și să câștigi încrederea oamenilor. Tocmai de aceea am scris un text în care îți explic cum să promovezi o afacere online prin intermediul articolelor pe blog.

 

Îți spun ce subiecte să abordezi pentru articolele tale, unde găsești imagini potrivite și pe ce canale să le distribui ca să ajungă la audiența ta.

 

Ce tip de conținut postezi?

 

Când alegi subiectul articolului, gândește-te în primul rând la clientul tău, cel care îți citește articolul. Intră pe forumuri sau pe grupuri de Facebook, vezi ce întrebări au legate de produsul tău, apoi oferă-le răspunsuri în articole bogate în informații și bine structurare.

 

Scrie articole de tipul “How to” în care îi explici pas cu pas potențialului client cum să îți folosească produsul: “Cum să realizezi o manichiură Baby Boomer cu produsul X, pas cu pas” sau “Cum să prepari un cheesecake delicios cu cremă de brânză Y în 5 pași”.

 

Realizează un interviu cu un expert în domeniu. Pentru asta, poți alege pe cineva din orașul tău care are autoritate în nișa ta.

 

Idei de conținut sunt o mulțime, dar pe lângă asta trebuie să scrii într-un mod atractiv și care determină oamenii să cumpere. Iată câteva ponturi propuse de echipa Gomag:

 

Ce imagini folosești?

 

Ideal ar fi să folosești fotografii pe care le-ai făcut tu însuți sau cineva din echipa ta (și care au legătură cu subiectul articolului), fie că este vorba despre imagini făcute cu telefonul mobil sau cu un aparat profesional.

 

Dacă nu ai imagini care ilustrează ideea articolului, găsești fotografii gratuite pe site-uri precum cele exemplificate în acest ghid. Tot ce ai de făcut e să inserezi un cuvânt cheie și să cauți imaginea dorită în lista cu rezultate.

 

E posibil să nu găsești poza potrivită din prima, așa că testează mai multe variante ale cuvântului cheie și vezi pentru care obții rezultatele dorite.

 

De asemenea, poți să inserezi în articol screenshot-uri, grafice, tabele sau infografice.

 

Unde postezi ca să promovezi o afacere?

 

Acum că ai văzut ce tip de conținut redactezi, e momentul să îți promovezi articolele, să te asiguri că acestea ajung în fața unei audiențe cât mai mari.

 

Pentru început, distribuie articole pe pagina de Facebook a business-ului tău.

 

 

Apoi, trimite-le clienților tăi un email în care îi îndemni să citească articolul respectiv. Spune-le că ai un super conținut despre cum pot rezolva o problemă din viața lor cu ajutorul produselor tale și inserează un link spre articol.

 

Pentru promovarea pe Instagram, inserează link-ul articolului în bio și invită-ți urmăritorii să îl parcurgă prin intermediul unei poze cu descriere sau a unui Instagram story.

 

Ai văzut așadar cum să promovezi o afacere cu ajutorul articolelor din blog.

 

Un conținut valoros îți face brandul cunoscut și câștigă încrederea clienților. Dacă le oferi informații de valoare, oamenii se vor întoarce pe blogul tău și, la un moment dat, vor începe să cumpere de la tine.

 

Tu ce articole ai plănuit să scrii?

 

 

 

 

 

One Thought to “Cum să promovezi o afacere online prin articole pe blog”

  1. Anonim

    Cu criza asta ar trebuii sa folosim netul si pt treburi serioade nu doar feisbuc,netfix si zonga

Leave a Comment