Cum să fii mereu la curent cu ultimele știri, fără să cazi pradă dezinformării

Posibilitatea citirii presei online reprezintă un pas important în evoluția omenirii. Dacă, în trecut, singura metodă de a ne informa cu privire la ceea ce se întâmplă în lume era presa scrisă, astăzi ne putem bucura de metode mult mai inofensive cu mediul înconjurător. În zilele noastre, fiecare informație dorită se află la un click distanță, ceea ce ne permite să avem parte de un nivel de siguranță mult mai ridicat. Însă, accesul foarte facil la informație a condus și la integrarea unor elemente false sau pline de incertitudine, care ne afectează raționamentul și posibilitatea de a gândi eficient. Venirea pandemiei datorate de apariția virusului Covid-19 a accentuat această problemă, motiv pentru care mulți dintre noi nu știu în ce să se încreadă atunci când vine vorba despre noutăți. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct un ghid cuprinzător cu privire la modalitățile pe care le poți utiliza pentru a fi mereu la curent cu ultimele știri, fără să cazi pradă dezinformării!

  1. Verifică informația din cel puțin trei surse

Un obicei foarte vechi, însă actual și des utilizat în ziua de astăzi este să verifici informația din cel puțin trei surse. Astfel, te vei putea asigura că ceea ce scrie acolo este și adevărat. În teorie, orice informație poate fi reformulată sau rescrisă, însă foarte mulți dintre cei care le formulează ajung să adauge multe alte elemente pe parcurs. Rezultatul astfel obținut este o informație eronată, vizibil trunchiată, însă una care poate ajunge la urechile și ochii tuturor oamenilor. În ciuda faptului că, la început, această activitate ar putea fi dificilă și complexă, în timp ea se va putea transforma într-un obicei pe care să îl repeți cu mult drag, în fiecare zi.

  1. Citește ziare în care ai încredere

Chiar dacă astăzi există nenumărate surse de informații incerte, acest lucru vine și cu avantaje. Printre acestea se numără posibilitatea de a alege care sunt acele publicații pe care le preferi și pe care vrei să le citești în continuare, astfel încât să te bucuri de plus valoarea pe care o aduc în viața ta. De aceea, în cazul în care ești în căutarea unei publicații care să îți ofere cele mai noi stiri Gorj, te poți orienta către Ziarul Olteniei. Aici vei găsi cele mai noi știri, de actualitate și verificate în prealabil, fără să ai parte de dezinformare.

  1. Selectează posturile de televiziune pe care le urmărești

La fel ca în cazul presei scrise, inclusiv televiziunile pot prezenta aspecte de dezinformare. Din acest motiv, este indicat să faci o selecție foarte clară a posturilor pe care le urmărești și să le eviți pe cele care nu se înscriu pe lista preferințelor tale. Nu doar că vei putea face o curățenie totală în listă, însă vei avea posibilitatea să îți conturezi mult mai bine preferințele. La fel ca și în cazul presei scrise, inclusiv televiziunile pot fi surse de dezinformare care să ne afecteze capacitatea de gândire și modul în care facem alegerile potrivite.

Asigură-te că ești mereu la curent cu ultimele știri, evitând să cazi pradă dezinformărilor!