Cum să aplicați corect produsele de machiaj pentru un aspect impecabil

Înainte să vă gândiți să adăugați o culoare pe buze sau să vă întindeți după pensula de fard și creionul de ochi, cel mai bun machiaj începe cu o bază bună.

Și, deși nu există reguli fixe în ceea ce privește aplicarea machiajului, dacă ordinea produselor vă încurcă, în acest articol veți afla în cele din urmă dacă trebuie să aplicați corectorul înainte sau după fond de ten, câteva trucuri ușoare și pașii de pregătire care probabil lipsesc din rutina dvs. de machiaj.

PASUL 1: Crema hidratantă
Cel mai important lucru de făcut pentru a obține o bază superbă și strălucitoare este să vă pregătiți temeinic pielea. Dacă nu vă hidratați pielea înainte de a vă aplica machiajul, acesta nu va sta la fel de bine, nu va rezista atât de mult și nu va arăta la fel de bine. Și da, chiar și tenul gras are nevoie de hidratare.

Cel mai bun scenariu este să vă hidratați cu 10 minute înainte de a vă aplica machiajul, pentru a-i permite să se așeze pe piele.

PASUL 2: Primer
Există atât de multe tipuri diferite de primere, formulate pentru a face lucruri diferite. Iată cum să îl alegeți pe cel potrivit pentru dvs.

Dacă suferiți de exces de sebum și pori deschiși, cel mai bine vi se potrivește un primer pe bază de silicon. Asigurați-vă că este noncomedogenic, astfel încât să nu vă înfunde porii.

Ar trebui să aplicați întotdeauna primerul după hidratare, dar înainte de fondul de ten. Începeți în centrul feței și mergeți către exterior și adăugați mai mult în zonele grase (dacă aveți), deoarece acest lucru va ajuta la combaterea strălucirii pe tot parcursul zilei.

PASUL 3: Fond de ten
Una dintre cele mai mari greșeli pe care tindem să le facem cu fondul de ten este că aplicam prea mult, gândind că cu cât aplicăm mai mult, cu atât va ajuta mai mult să acoperim orice probleme ale pielii. De fapt, fondul de ten se folosește pentru a vă uniformiza pielea, iar corectorul este cel care rezolvă problemele.

Dacă utilizați în prezent mai mult de o pompă din fondul de ten lichid, vă recomandăm să încercați să o redimensionați.

Începeți întotdeauna în centrul feței și lucrați spre exterior și evitați să aplicați prea mult în jurul liniei părului, deoarece acest lucru poate provoca o acumulare evidentă.

PASUL 4: Corector
În cazul în care nu știați, corectorul este cel mai bun prieten al dvs. Dacă este aplicat corect, poate ascunde orice: cearcăne, roșeață, pete și mahmureală.

Aveți nevoie de două tipuri diferite de corector în trusa dvs. – unul lichid pentru sub ochi și unul pe bază de cremă pentru oriunde altundeva. Pentru sub ochi, alegeți unul cu o jumătate de nuanță mai deschisă decât fondul de ten, deoarece doriți ca această zonă să fie luminată. Corectorul cremă poate fi aceeași nuanță ca fondul de ten, deoarece va fi folosit pe restul feței și doriți ca acest corector să acționeze mai mult ca un camuflaj.

Aplicați întotdeauna corectorul peste fondul de ten, astfel încât să puteți viza anumite zone. Dacă îl aplicați dedesubt, acesta se va mișca și va fi frecat pe măsură ce vă aplicați fondul de ten.

PASUL 5: Pudră bronzantă
Pudra bronzantă și blush-ul sau fardul de obraz funcționează împreună în perfectă armonie. Nu trebuie să alegeți unul sau altul, deoarece fac lucruri complet diferite. Pudra bronzantă ar trebui să fie folosită pentru a vă oferi un aspect sănătos și cald, în timp ce fardul de obraz vă adaugă o pată de culoare.

PASUL 6: Fard de obraz
Piersică, roz și teracotă – lumea fardului de obraz poate fi una vastă, dar odată ce ați găsit nuanța ideală, aplicarea este ușoară.

Cel mai rapid mod de a vă aplica fardul de obraz este zâmbind și punându-l pe obraji și amestecându-l în sus către vârful urechilor. Mai puțin este mai mult și, atâta timp cât vă asigurați că majoritatea culorii este pe obraz, nu puteți greși.

PASUL 7: Iluminator
Iluminarea (când se face corect) este super eficientă. Poate adăuga structură și luminozitate pe față, instantaneu. Cel mai bun loc pentru aplicarea iluminatorului este pe punctele înalte ale feței. Acestea sunt zonele pe care le lovește lumina, ceea ce la rândul său face ca structura feței să iasă în evidență. Aplicați-l de-a lungul pomeților și sub osul frunții, în centrul nasului și pe buza de sus.