Cum să amenajezi camera de oaspeți: 6 idei creative

Foto

 

Amenajarea camerei de oaspeți este o misiune pe care trebuie să o faci încă de la început cu mult simț de răspundere. Va trebui să planifici cu atenție toate detaliile, iar ca punct de pornire te poți baza pe o cameră de hotel de 5 stele. Practic, musafirii tăi vor fi primiți la aceleași standarde pe care le-ai apreciat și tu când ai fost într-o vacanță cât mai luxoasă. 

 

Poate că bugetul necesar este o perspectivă care te îngrijorează, dar am pregătit câteva recomandări care îți vor fi extrem de utile. 

Cum să creezi un dormitor ideal pentru oaspeți

1. Design multifuncțional

Chiar dacă ți se întâmplă să primești musafiri destul de des, vor exista și perioade când camera va fi goală. Alege o variantă de design astfel încât camera să fie funcțională și să te poți bucura de ea în permanență. Indiferent dacă alegi sa faci un birou sau o bibliotecă, o camera cu un design bine gândit poate oferi o mulțime de beneficii.

2. Alege decorațiuni simple dar cu bun gust

Evită pe cât posibil temele aglomerate, care includ decorațiuni greoaie, ce acoperă orice spațiu liber din cameră. Mai puțin înseamnă mai mult, așa că alege piese simple și elegante, care oferă personalitate camerei într-un mod discret. 

3. Montează un pat confortabil

Cu siguranță, patul este piesa de mobilier centrală a oricărui dormitor, așa că va trebui să fie ales cu multă atenție. Chiar dacă nu reușești să cumperi un cadru nou, este vital ca salteaua să nu fie învechită sau ponosită. Cel mai bine este să optezi pentru o saltea confortabilă, acoperită cu un topper 120×190 pentru camera de oaspeți. În acest fel, lenjeriile curate și apretate vor fi protejate, iar oaspeții tăi se vor odihni foarte bine. 

4. Eliberează camera

Scoate din camera de oaspeți orice obiecte care nu aparțin acestui spațiu. Deoarece vor exista perioade destul de lungi în care camera nu va fi folosită, există tentația să depozitezi acolo diferite lucruri vechi sau sezoniere, cum ar fi sania, manualele școlare ale copiilor sau chiar borcane cu murături. Ține cont că oaspeții tăi vor dori să își despacheteze bagajele într-un spațiu gol și aerisit, așa că mută din cameră toate obiectele care sunt în plus. 

5. Montează un dulap încăpător

Tocmai pentru a le oferi musafirilor tot confortul necesar, nu trebuie să uiți de necesitatea unui spațiu de depozitare pentru lucrurile lor. Alege un dulap cât mai generos, care să includă rafturi, sertare și o bară pentru umerașe. Dacă spațiul și bugetul îți permit, poți adăuga și una sau două comode cu sertare, pentru lenjeria intimă și cosmeticele personale. Cu cât oaspeții tăi vor avea mai multe locuri pentru depozitat la dispoziție, cu atât camera lor va fi mai liberă, iar confortul lor mai mare. 

6. Include o masă ori un birou mic

Pe lângă necesitatea unui spațiu de lucru temporar, ori a unei zone pentru machiaj, o masă ori un birou mic pot aduce un plus de confort, cu ajutorul unei investiții minore din partea ta. Așează pe o tavă niște căni, pahare, o sticlă cu apă,un mini expresor pentru cafea și un fierbător de apă. În acest fel, dacă oaspeții tăi vor dori să bea un ceai sau o cafea la ore nepotrivite, vor putea să se le prepare în propria cameră în loc să se plimbe prin toată casa. 

 

Nu uita de un televizor și de conexiunea wifi. Cu siguranță câteva momente de relaxare privind un film bun sau citind ultimile știri pe internet vor ajuta la obținerea unui confort ridicat pentru oaspeții tăi. Ei se vor bucura de un sejur minunat și nu doar că vor dori să revină, dar te vor invita la ei în vizită, pentru a-ți răsplăti efortul. 

One Thought to “Cum să amenajezi camera de oaspeți: 6 idei creative”

  1. […] Foto   Amenajarea camerei de oaspeți este o misiune pe care trebuie să o faci încă de la început cu mult simț de răspundere. Va trebui să planifici cu atenție toate detaliile, iar ca punct de pornire te poți baza pe o cameră de hotel de 5 stele. Practic, musafirii tăi vor fi primiți la aceleași standarde pe care le-ai apreciat și tu când ai fost într-o vacanță cât mai luxoasă.    Poate că bugetul necesar este o perspectivă care te îngrijorează, dar am pregătit câteva recomandări care îți vor…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.