Cum să alegi piscina potrivită pentru familia ta?

Pe măsură ce mercurul din termometru începe să urce, este firesc să te gândești la modalități de a te răcori. Înotul este mereu o opţiune foarte plăcută. Este o modalitate prin care faci mișcare, te relaxezi şi stai şi la soare în acelaşi timp.

Dacă eşti tentat să instalezi o piscină în curte, trebuie să iei în considerare mai întâi o serie de aspecte. Ia-ţi timp pentru a-ţi planifica proiectul în cele mai mici detalii şi asigură-te că faci cele mai bune alegeri şi că vei putea să te bucuri de timpul petrecut împreună cu familia, fără să ai neplăceri.

Piscină îngropată sau la suprafaţă?

Înainte de orice, va trebui să iei în considerare ce tip de piscină se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului familiei tale. Spațiul disponibil poate fi un factor decisiv. Piscinele îngropate necesită de obicei mai puțin spațiu pentru instalare, în timp ce piscinele supraterane sunt mai ușor de deplasat și sunt în general mai puțin costisitoare.

Materiale pentru piscină – ghid rapid

Dacă alegeți o piscină interioară, veți dori să decideți asupra materialelor care vor fi utilizate. Aveți de ales între beton, vinil și fibră de sticlă.

Beton

Aceste piscine din beton sunt cele mai populare și mai scumpe, dar și cele mai rezistente și mai durabile. Betonul poate fi modelat în orice formă sau dimensiune, astfel încât poţi avea o piscină personalizată, care să fie exact aşa cum ai visat. Durează de obicei între o lună şi trei luni pentru a construi o piscină din beton.

Vinil

Popularitatea piscinelor de vinil este în creștere. Construcția piscinei necesită introducerea unei căptușeli flexibile dintr-o singură bucată într-o groapă pregătită dinainte și atașată la un cadru din aluminiu sau oțel. Există un număr limitat de dimensiuni și forme disponibile, dar piscina poate fi instalată în general în decurs de una până la trei săptămâni.

Fibra de sticlă

Fibra de sticlă este unul din cele mai puţin costisitoare tipuri de piscine îngropate. O carcasă turnată din fabrică este plasată într-o groapă săpată de un excavator. Dacă alegi această variantă, asigură-te că vei putea monta utilajele grele în curtea ta! Piscinele din fibră de sticlă folosesc în general mai puține substanțe chimice, deoarece finisajul cu strat de gel este neporos și durabil. Instalarea durează doar trei zile.

Forma și designul piscinei

Instalarea unei piscine este o decizie importantă, deci vei vrea să o faci corect de la început. Ia în considerare următoarele aspecte cu privire la forma piscinei.

Spaţiu

Uită-te la dimensiunea și forma curții tale, care vor dicta ceea ce este posibil în privinţa designului și formei piscinei. Va mai rămâne spaţiu suficient în jurul piscinei după ce a fost instalată?

Buget

Cât intenționezi să cheltui? Eşti flexibil? Piscinele interioare cu toate garniturile pot costa peste 50.000 de euro. Este o idee bună să stii exact cât va costa proiectul tău.

Beneficiarii

Cine va folosi piscina? Dacă este exclusiv pentru înot, este adecvată o formă lungă și îngustă. Dacă vrei o zonă de distracţie şi bălăceală pentru copii, va trebui să iei în considerare o formă de L.

Caracteristici

Piscinele nu sunt doar pentru înot. Poți adăuga opțiuni minunate, cum ar fi fântâni, cascade și iazuri. De asemenea, ar trebui să iei în considerare componentele de siguranţă, cum ar fi scările și balustradele sau treptele, dacă piscina va fi utilizată de persoanele cu mobilitate limitată.

Alte accesorii

Aminteşte-ţi că piscina nu ar trebui să ocupe întreg spațiul disponibil. Vei avea nevoie de o zonă de acces la piscină și poate adaugi o zonă de relaxare sau un loc pentru grătar în aer liber.