Cum să alegi o pereche de sandale care nu te jenează? 6 sfaturi

Sursa foto: Shutterstock 

 

Sezonul de primăvară-vară vine cu schimbarea garderobei, cu atât mai mult a încălțămintei. Una dintre cele mai populare alegeri din sezonul cald sunt sandalele, un element de bază al garderobei de vară, pe care le putem combina în ținute alături de o mulțime de piese vestimentare, de la rochii la pantaloni de damă. Prin urmare, sandalele pot fi cele mai bune prietene ale ținutelor tale, însă sunt și capabile să transforme orice outfit într-un adevărat dezastru, putând să-ți provoace disconfort de fiecare dată când le porți. 

 

Însă aici intervenim noi și îți venim în ajutor cu o serie de sfaturi care să te ajute să alegi sandale confortabile, de fiecare dată. Iată cum să alegi o pereche de sandale care nu te jenează, pentru apariții spectaculoase în sezonul cald! 

1. Optează pentru sandale care să-ți ofere suportul adecvat 

Cea mai bună pereche de sandale pentru tine este cea care îți oferă suportul adecvat. Confortul și menținerea unor picioare sănătoase sunt cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont. Prin urmare, te sfătuim să acorzi o importanță deosebită arcului piciorului, deoarece această parte a corpului este cea care te ajută să-ți păstrezi postura și îți permite să mergi corect. Optează pentru sandale care să ofere un suport bun pentru arcul piciorului și cu siguranță aceste încălțări nu-ți vor provoca disconfort!

2. Mizează pe sandale cu o mărime potrivită piciorului tău 

Atunci când achiziționezi o pereche de sandale, trebuie să te asiguri că ai ales mărimea potrivită și că degetele de la picioare nu vor depăși talpa sandalei. Același lucru este valabil și pentru călcâie. Nu numai că picioarele tale vor arăta inestetic în sandale, ci te va și jena să porți aceste încălțări. Așa cum nu dorești sandale prea mici, nu vei dori nici sandale prea mari. În cazul în care sunt mari, vei risca alunecarea piciorului în timpul mersului. Chiar dacă ai impresia că îți cunoști mărimea piciorului, ideal ar fi să-ți măsori picioarele cu atenție și să verifici măsurătorile în tabelul de mărimi, pentru a te asigura că se potrivesc perfect. Uneori chiar va fi nevoie să crești sau să scazi jumătate de măsură, pentru o potrivire optimă. 

3. Selectează sandale cu bretele reglabile 

O pereche de sandale care nu te jenează va fi cu siguranță una ce deține curele care se potrivesc bine pe picior. Acestea vor ajuta la prevenirea alunecării piciorului și la menținerea unei posturi corespunzătoare în timp ce te deplasezi. Curelele reglabile sunt o caracteristică convenabilă pentru o pereche de sandale confortabile. 

4. Poarta sandale cu talpă joasă 

Oricât de tentant ar fi să alegi întotdeauna sandale cu un toc amețitor, ține cont de faptul că acestea nu sunt cele mai comode alternative pentru purtarea zilnică. Motiv pentru care, dacă ai un stil de viață activ, te sfătuim să porți sandale cu talpă joasă sau sandale cu talpă ortopedică. Aceste modele sunt numai bune pentru zilele călduroase de vară, atunci când intervine și disconfortul termic. Desigur, poți opta și pentru sandale elegante cu toc, atunci când urmează să participi la un eveniment elegant, însă pentru activitățile zilnice vei dori sandale care să nu jeneze în niciun fel. 

5. Alege sandale din materiale calitative 

Știm cu toatele că sandalele comode și rezistente sunt cele realizate din materiale calitative. Prin urmare, nu trebuie să faci rabat de la calitatea materialului, chiar dacă va fi nevoie să investești o sumă mai mare pentru o pereche de sandale. Sandalele Anna Cori din piele naturală, de pildă, pot fi cea mai bună și mai confortabilă investiție pe care o poți face în materie de sandale. Acestea reprezintă mai mult decât o investiție în propriul aspect, pe primul loc fiind sănătatea și confortul picioarelor tale. 

6. Probează întotdeauna sandalele 

Nu achiziționa niciodată o pereche de sandale, cu atât mai mult dacă vorbim despre sandale cu toc, fără a le proba înainte. Așa că te sfătuim să-ți pui sandalele în picioare și să te plimbi cu ele prin magazin, pentru a testa felul în care se simt. Dacă se simt prea strâmte, prea largi sau incortabile, e posibil să nu te simți prea bine atunci când le vei purta.   

 

Sperăm că am reușit prin aceste sfaturi să te ajutăm să alegi perechea de sandale potrivite pentru tine. Vei ști cu siguranță că sunt sandalele perfecte atunci când le vei încălța, la vei purta și vei constata că nu jenează în niciun mod!