Cum întreții covoarele

Fie că alegi covoare scumpe sau covoare ieftine pentru casa ta, procesul de întreținere este unul extrem de important, atât pentru igiena generală, cât și pentru o mai mare rezistență în timp.

Astăzi covoarele nu mai sunt atât de folosite ca în urmă cu câțiva ani, însă încă joacă un rol important în orice gospodărie. Chiar dacă nu ești un mare fan al covoarelor, tot ai în casă cel puțin un covor, în living sau în baie, așa că este extrem de important să știi cum poți să întreții covoarele ieftine sau care au un preț mai ridicat.

În cazul în care ai nevoie de sfaturi, le găsești detaliate mai jos.

Constanța acestei activități este cheia

O întreținere regulată a covoarelor ieftine sau scumpe te ajută să te bucuri pentru cât mai mult timp de covoarele tale deoarece atunci când murdăria intră în țesătura covorului, aceasta are de suferit deoarece se poate deteriora.

Te sfătuim să aspiri cât de des poți și, de preferat, atunci când observi că există impurități sau anumite pete pe covorul tău, să le îndepărtezi exact în momentul în care le-ai observat pentru a nu pătrunde profund în țesătura covorului. De ce? Pentru că în multe cazuri și în funcție de petele respective, acestea riscă să rămână în țesătura covorului și să nu le mai poți scoate mai târziu.

Îți recomandăm să aspiri covoarele măcar o dată pe săptămână pentru a te bucura de o curățenie impecabilă și de o calitate bună a aerului pe care îl respiri. De asemenea, te sfătuim să aplici curățarea cu ajutorul aburului pentru o curățare în profunzime și pentru a elimina eventualele mirosuri neplăcute ce se pot impregna în țesătura covoarelor ieftine sau mai scumpe.

Un alt lucru pe care îl poți face și pe care chiar te sfătuim să le pui în aplicare este și curățarea periodică a pardoselilor. Și acestea trebuit curățate temeinic deoarece nu tot praful ce se acumulează la nivelul covorului este eliminat de către aspirator.

Tipul de țesătură necesită o îngrijire adecvată

Ține cont și de tipul materialului din care sunt confecționate covoarele ieftine sau care au un preț mai ridicat. În funcție de țesătura din care este obținut covorul tău, acesta poate avea nevoie diferite de întreținere. Spre exemplu, covoarele din materiale sintetice pot fi spălate la mașina de spălat, folosind programul special pentru această acțiune, însă cele confecționate din lână sau alte materiale ce pot pune probleme, nu trebuie sub nicio formă spălate în mașina de spălat.

Astfel, îți recomandăm ca, în cazul în care ai în casa ta covare delicate sau din materiale ce se întrețin mai greu, să apelezi la ajutorul unei spălătorii sau al unei curățătorii profesionale și să nu riști deteriorarea acestuia.

Dacă ești iubitor de covoare vintage, de colecție sau covoare țesute la războiul de țesut, se aplică aceeași regulă: nu le spăla la mașina de spălat deoarece riști completa lor deteriorare: atât decolorarea, cât și distrugerea țesăturii covoarelor tale.

Câteva trucuri

Pentru o întreținere și o curățare adecvată ține cont și de următoarele sfaturi pe care ți le oferim în rândurile care urmează:

  • Înainte de a pune în funcțiune procesul de aspirare, te sfătuim să pulverizezi covoarele ieftine sau scumpe cu o soluție formată din apă și oțet – astfel murdăria și praful vor fi mult mai ușor de aspirat și covorul tău va rămâne perfect curat
  • Nu aștepta prea mult să faci o curățenie în profunzime deoarece mizeria, praful și petele vor fi mult mai greu de eliminat, altele chiar imposibil de scos
  • În cazul în care nu ai la îndemână o soluție specială pentru covoare atunci când observi o pată pe acesta, poți folosi cu succes detergentul de vase deoarece acesta este degresant și dacă petele sunt uleioase vei reuși să le cureți

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre despre o bună întreținere a covoarelor de orice fel, fie ele covoare ieftine sau cu un preț mai ridicat. Îți dorim spor la treabă!

2 Thoughts to “Cum întreții covoarele”

  1. […] Fie că alegi covoare scumpe sau covoare ieftine pentru casa ta, procesul de întreținere este unul extrem de important, atât pentru igiena generală, cât și pentru o mai mare rezistență în timp. Astăzi covoarele nu mai sunt atât de folosite ca în urmă cu câțiva ani, însă încă joacă un rol important în orice gospodărie. Chiar dacă nu ești un mare fan al covoarelor, tot ai în casă cel puțin un covor, în living sau în baie, așa că este extrem de important să știi cum poți să întreții covoarele… Citeste mai mult […]

Comments are closed.