Cum filmezi cu telefonul ca un profesionist? Vezi 4 trucuri utile!

Sursa foto: Pexels.com (https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/interpret-performer-artist-tehnologie-281451/)

 

De cele mai multe ori, momentele pe care vrei să le imortalizezi pentru a le păstra ca amintire se întâmplă atunci când nu ai la îndemână o cameră de filmat. Tocmai de aceea, iată cum poți să filmezi cu telefonul ca un profesionist folosind aceste 3 trucuri utile!

 

Telefonul contează, întâi de toate

 

Oricâte trucuri ai cunoaște referitor la filmările cu telefonul, dacă acesta nu este îndeajuns de performant încât să aibă o cameră de calitate superioară, videoclipul nu va fi unul profesionist. Pentru ca o filmare să aibă un aspect calitativ, camera telefonului și, implicit telefonul trebuie să fie performante. 

 

Un telefon cu care poți realiza videoclipuri profesioniste poate fi, spre exemplu, iphone 14 Pro Max. Abia după ce ai un telefon cu care poți realiza videoclipuri profesioniste poți apela la trucuri de filmare. 

 

Ține telefonul nemișcat

 

Pentru a reuși să realizezi o filmare calitativă, un prim lucru de care trebuie să ții cont este că telefonul trebuie să stea, pe cât posibil, nemișcat în timpul filmării. Atunci când telefonul este mișcat în diferite moduri în timpul filmării, nu doar că focusul de pe elementul central al camerei se pierde, dar va rezulta și o filmare ,,tremurândă”. 

 

Aceasta nu va putea fi ușor de urmărit și nu va avea un aspect profesionist. Pentru a evita acest lucru, poți fie să așezi telefonul astfel încât acesta să fie sprijinit de un obiect în timpul filmării, fie să folosești un stativ pentru telefon. 

 

Cu siguranță vei obține filmări cu un aspect profesionist atunci când alegi să nu ții chiar tu telefonul în mână, ci acesta să fie bine poziționat într-un loc în care să stea nemișcat. 

 

Folosește lumină naturală

 

Filmările profesioniste, la fel ca în cazul pozelor de înaltă calitate sunt realizate preponderent cu ajutorul luminii naturale. Deși poți folosi și instrumente speciale care să ofere lumina de care ai nevoie, niciodată lumina artificială nu va crea un aspect natural. 

 

Este extrem de dificil să realizezi o filmare de calitate superioară folosind lumină artificială, mai ales atunci când filmezi cu telefonul. Astfel, dacă vrei să obții pentru filmarea ta un aspect natural, armonios și atractiv, alege să filmezi atunci când ai parte de lumină naturală, în locuri unde aceasta este mai puternică. 

 

Acest truc te ajută îndeosebi atunci când camera telefonului nu focalizează în detaliu obiectul sau peisajul filmat. Cu ajutorul luminii naturale vei putea obține imagini și videoclipuri mult mai bine focalizate și clare. 

 

Ai grijă la elementele de pe fundal

 

Multă lume, atunci când filmează cu telefonul, se concentrează pe obiectul, persoana sau peisajul pe care dorește să-l ,,capteze” în filmare și uită de ,,background”. Un detaliu căruia trebuie să îi acorzi atenție atunci când filmezi folosind doar telefonul este fundalul. 

 

Trebuie să eviți elementele neimportante sau care nu vrei să apară în filmare. Spre exemplu, atunci când vrei să filmezi un copil care se joacă în parc, nu este necesar ca în filmare să apară pe fundal un adult care citește pe o bancă, dacă nu asta intenționezi să filmezi și dacă acea persoană nu a acceptat să fie filmată. 

 

La fel, nu este necesar să apară în filmare și coșul de gunoi de lângă banca din parc. Focalizarea trebuie să fie pe ceea ce vrei să filmezi, iar pentru un videoclip reușit trebuie să acorzi atenție detaliilor precum fundalul.

 

Mai mult, nu uita că trucurile fără antrenament constant sunt inutile. Prin urmare, ca să poți să filmezi în mod profesionist cu telefonul este nevoie să exersezi zilnic sau cel puțin săptămânal.