Cum amenajezi un living complet: sfaturi practice

Camera de zi este unul dintre cele mai importante spaţii din casă. De ce? Ei bine, aceasta poate avea numeroase roluri, de la dormitor de oaspeţi şi până la birou, camera de dining sau camera de relaxare. Astfel, este o idee bună să amenajezi acest spaţiu cât mai complet, pentru a te bucura de cât mai multe activităţi reuşite.

Bineînţeles, dimensiunile camerei sunt esenţiale atunci când începi amenajarea. De aceea, trebuie să alegi întotdeauna mobilierul care se încadrează în dimensiunile camerei şi să nu încarci inutil spaţiul de care dispui.

Iată câteva sfaturi uşor de pus în practică pentru a avea o cameră de zi amenajata că la carte:

Zona de dining

În prezent, zona de dining nu mai este dedicată exclusiv bucătăriei. Poţi avea un astfel de colţişor chiar în camera de zi, iar dacă alegi piesele potrivite, acesta poate arăta deosebit. Pentru camerele de mici dimensiuni, alege mese rotunde, deoarece vor ocupa mai puţin spaţiu. De asemenea, optează pentru scaune ce se pot depozita sub masă, ca să nu încarci inutil cameră.

În cazul unei camere de zi generoase, atunci o masă de dining dreptunghiulară cu 6-8 scaune este o alegere inspirată. Pentru un look minimalist, alege mese în nuanţe pământii, precum bej sau gri alături de scaune colorate în albastru, verde sau roz prăfuit. Dacă vrei un look modern, mesele cu aspect de lemn şi scaunele din piele sunt o opţiune perfectă.

Zona de lucru

Poţi avea o zonă de lucru în camera de zi, fără să fie nevoie de prea multe piese de mobilier sau de o investiţie mare. Ai nevoie de un birou de mici dimensiuni şi de un scaun ce poate intra sub birou, atunci când nu îl foloseşti. Dacă vrei un colţ de lucru care să inspire simplitate, optează pentru albul. Albul este perfect pentru a lucra în linişte, fără culori sau imprimeuri puternice care să te distragă.

Totuşi, nu uita că zonă de lucru trebuie să se integreze în decorul camerei, aşa ca ţine cont de stilul de amenajare al întregii case atunci când achiziţionezi mobilierul de birou.

Zona de relaxare

Canapeaua este de cele mai multe ori piesa centrală a unui living. De ce? Pentru că o cameră de zi este despre relaxare, timp de calitate petrecut cu cei dragi şi stare de bine. Astfel, canapeaua trebuie să fie confortabilă, spaţioasă şi să îţi permită să stai comod la TV, atunci când citeşti sau atunci când petreci timp alături de invitaţi.

Poţi opta pentru un colţar dacă dimensiunile camerei îţi permit. În acest fel, vei putea să urmăreşti confortabil emisiunile preferate sau chiar să tragi un pui de somn la prânz. Dacă vrei ca living-ul să poată fi transformat în dormitor la nevoie, atunci canapeaua extensibilă este un must.

Zona de relaxare din living se poate alcătui din canapea, măsuţa de cafea şi TV.

Spaţiile de depozitare

Spaţiile de depozitare trebuie să fie atent alese pentru a se încadra în decorul camerei. Poţi opta pentru rafturi suspendate, comodă TV cu sertare, dulapuri de living sau chiar etajere simple.

Nu exagera atunci când vine vorba de spaţiile de depozitare pentru living deoarece rişti să transformi atmosfera din cameră într-una sufocantă.

Decoraţiunile

Printre cele mai populare decoraţiuni se număra covoarele pentru living. Poţi opta pentru două covoare de living, de dimensiuni medii, care să încadreze canapeaua şi zona de dining. Nu alege covoare pentru living foarte pufoase, deoarece rişti să transformi amenajarea într-un kitsch, dar şi să îţi îngreunezi munca când vine vorba de curăţenie.

Nu numai covoarele pentru living sunt decoraţiuni execelente, ci şi vazele cu flori, tablourile, CD-urile, cărţile colorate şi ramele foto.

Un living complet amenajat îţi va permite să te bucuri de o mulţime de activităţi, de la lectură şi relaxare şi până la servirea mesei sau practicarea unui hobby. Acordă atenţie fiecărui aspect şi optează pentru piese de mobilier funcţionale, care să răspundă nevoilor tale. Mai apoi, ţine cont şi de aspectul estetic, pentru a avea o cameră de zi care să îţi inspire voie bună şi energie.

 

2 Thoughts to “Cum amenajezi un living complet: sfaturi practice”

  1. […] Camera de zi este unul dintre cele mai importante spaţii din casă. De ce? Ei bine, aceasta poate avea numeroase roluri, de la dormitor de oaspeţi şi până la birou, camera de dining sau camera de relaxare. Astfel, este o idee bună să amenajezi acest spaţiu cât mai complet, pentru a te bucura de cât mai multe activităţi reuşite. Bineînţeles, dimensiunile camerei sunt esenţiale atunci când începi amenajarea. De aceea, trebuie să alegi întotdeauna mobilierul care se încadrează în dimensiunile camerei şi să nu încarci inutil spaţiul de care dispui.… Citeste mai mult […]

  2. […] Camera de zi este unul dintre cele mai importante spaţii din casă. De ce? Ei bine, aceasta poate avea numeroase roluri, de la dormitor de oaspeţi şi până la birou, camera de dining sau camera de relaxare. Astfel, este o idee bună să amenajezi acest spaţiu cât mai complet, pentru a te bucura de cât mai multe activităţi reuşite. Bineînţeles, dimensiunile camerei sunt esenţiale atunci când începi amenajarea. De aceea, trebuie să alegi întotdeauna mobilierul care se încadrează în dimensiunile camerei şi să nu încarci inutil spaţiul de care dispui.…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.