Cum alegi mobilierul potrivit pentru terasa ta?

După o iarnă și un început de primăvară friguroase, întunecate și ploioase, e timpul să te pregătești și pentru vremea bună, care nu va întârzia să apară. Preferi să îți iei suplimentul vitamina D, în mod natural, de la soare, din propria curte? Atunci ai sigur un scaun preferat pentru terasă pe care alegi să te relaxezi.

Dacă ești gazda la care vin toți prietenii pentru că locuiești la curte și mutați ieșitul în oraș la tine acasă sau dacă, dimpotrivă, preferi să păstrezi terasa ca pe un loc de odihna și relaxare, mobilierul joacă un rol important în asigurarea confortului de care ai nevoie.

Astăzi vorbim despre pașii pe care îi ai de urmat dacă îți amenajezi pentru prima dată terasa sau dacă vrei să înlocuiești mobilierul vechi.

Procesul nu este unul extrem de complicat pentru că ai nevoie doar de câteva scaune pentru terasă și de o masă, însă există câteva aspecte la care e bine să fii atent.

  1. Gândește-te la scopul pentru care vei folosi terasa

Înainte de orice achiziție, stabilește în ce fel vei folosi terasa: va fi un loc destinat petrecerilor? Va fi un loc destinat relaxării? Va fi un loc destinat servirii mesei? Va fi un loc destinat lecturii? Asta te va ajuta să știi ce fel de mobilier vei cumpăra și de câte scaune pentru terasă vei avea nevoie.

  1. Fă o analiză a spațiului

Chiar dacă îți dorești să găzduiești petreceri, dacă nu ai spațiu suficient, va trebui  să te reorientezi. Astfel, dacă dispui de un spațiu mai mare, te poți gândi la o masă mai mare, cu scaunde pentru terasă mai numeroase și chiar la accesorii, cum ar fi hamacele sau leagănele. Iar dacă ai un spațiu mai mic, rezumă-te la o masă mai mică și la două-patru scaune. Nu uita nici de baldachin sau umbrele, dacă terasa este poziționată la soare și nici de folia pentru terasă, pe care o poți monta atunci când plouă sau când zilele sunt mai răcoroase.

  1. Alege cu atenție materialul

În afară de buget, înainte să achiziționezi mobilierul pentru terasa ta, este indicat să te gândești la materialul din care sunt confecționate masa și scaunele tale pentru terasă. Nu uita că acesta trebuie să respecte linia stilistică a casei și a terasei, iar culorile să se încadreze în cromatica ce se regăsește în casă și în grădină. Ține cont de faptul că lemnul este mereu o alegere bună, fiind rezistent, ușor de curățat și elegant, însă costă mai mult decât alte materiale. Te poți orienta și către altele mai ieftine, cum ar fi: plasticul, sticla sau metalul, însă nu rezistă în timp la fel de bine ca lemnul.

  1. Ține cont de întreținerea și depozitarea mobilierului

Oricât de mult ți-ar plăcea să faci curat, timpul tău este mai prețios decât orice, așa că sfatul nostru este să alegi mese și scaune pentru terasă care sunt confecționate din materiale ușor de întreținut, cum ar fi lemnul sau răchita. De asemenea după încheierea sezonului călduros, va fi nevoie să depozitezi mobilierul, așa că înainte de achiziție, asigură-te că dispui de spațiul necesar. În cazul în care ai un spațiu de depozitare restrâns, poți alege o masă și scaune pliabile.

  1. Testează mobilierul

Chiar dacă îți dorești să achiziționezi online mobilierul, este indicat să mergi într-un magazin înainte de a comanda și să testezi scaunele pentru terasa ta. Confortul este un factor demn de luat în calcul, iar pozele pe care le găsești pe internet nu te ajută prea mult să îți dai seama dacă scaunul tău pentru terasă va fi confortabil sau nu. Așa că fă o vizită showroom-ului, alege-ți modelul preferat și apoi ești gata să comanzi.

După cum spuneam la începutul acestui articol, nu este dificil să alegi mobilierul potrivit pentru terasa ta, dar este bine să fii atent la câteva aspecte, pentru un plus de confort și pentru o stare de bine îmbunătățită.

2 Thoughts to “Cum alegi mobilierul potrivit pentru terasa ta?”

  1. […] După o iarnă și un început de primăvară friguroase, întunecate și ploioase, e timpul să te pregătești și pentru vremea bună, care nu va întârzia să apară. Preferi să îți iei suplimentul vitamina D, în mod natural, de la soare, din propria curte? Atunci ai sigur un scaun preferat pentru terasă pe care alegi să te relaxezi. Dacă ești gazda la care vin toți prietenii pentru că locuiești la curte și mutați ieșitul în oraș la tine acasă sau dacă, dimpotrivă, preferi să păstrezi terasa ca pe un loc de… Citeste mai mult […]

  2. […] După o iarnă și un început de primăvară friguroase, întunecate și ploioase, e timpul să te pregătești și pentru vremea bună, care nu va întârzia să apară. Preferi să îți iei suplimentul vitamina D, în mod natural, de la soare, din propria curte? Atunci ai sigur un scaun preferat pentru terasă pe care alegi să te relaxezi. Dacă ești gazda la care vin toți prietenii pentru că locuiești la curte și mutați ieșitul în oraș la tine acasă sau dacă, dimpotrivă, preferi să păstrezi terasa ca pe un loc de…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.