Cu tirul, pe străduţe

 

Zălăuanii suferă zi de zi consecinţele traficului greu. Case care se scutură, pereţi care cad, gropi şi asfalt distrus, zgomot şi poluare. În plus, ceea ce este cel mai grav, pericolul care vine odată cu fiecare autovehicul de mare tonaj, atunci când acesta ajunge pe străzile municipiului. Ca şi când n-ar fi suficient, şoferii mastodonţilor şi patronii care le semnează foile de parcurs, se fac că uită intervalul orar în care pot să colinde cu măgăoaia pe străzile oraşului, respectiv 22 până la 6 dimineaţa. Ca să facem cunoscut ultimul caz, vineri dimineaţa, fireşte, cu mult după ora limită, un tir a rămas înţepenit în curba de la intrarea pe strada Nicolae Titulescu, în dreptul bisericii. După el, codoiul aferent plus nervi, claxoane, blocaj. Oamenii întârziau pe la joburi, doar pentru că un şofer a considerat că legea e lege doar pe hârtie, nu şi în realitate. A fost necesară intervenţia Poliţiei Locale, care a constatat că şoferul circula pe străzile Zalăului în afara intervalului orar legal. Şoferul a fost amendat, iar traficul a fost reluat, cu sprijinul poliţiştilor locali. Câteva ore mai târziu, un alt tir care transporta pepeni, scutura strada Avram Iancu de mama focului, motiv pentru care Poliţia Locală i-a aplicat şi acestui şofer sancţiunea contravenţională. Nu mai spunem, a zecea oară, care este cauza principală a acestor orori pe care le trăim zilnic, ne referim doar la cea secundară, şi îi rugăm pe toţi patronii care trimit marfa către marile magazine din Zalău, şi pe şoferi, să respecte legea, orele în care pot cicula prin oraş, şi, dacă mai rămâne ceva respect- şi pe noi, cetăţenii, care începem deja să… nu mai putem.

3 Thoughts to “Cu tirul, pe străduţe”

 1. Claudiu

  Oferta noua! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: doarsimplu@gmail.com

 2. Anonim

  Ce poti face ca sa scapi de proprietarii de caini de la bloc, care isi scot caini sa se CACE / PISE pe spatial verde din fata blocului? Vreau solutii ! Chiar extreme! Stapanul cainelui (rasa mare – periculos) se distreaza cand cate un copil calca in rahatul de caine, sau are pantalonii si tricoul patati cu rahatul de patruped.
  Am vorbit la primarie si Citadin, si nu au ce-i face proprietarului de caini.

 3. Anonim

  Daca este caine din rasa periculoasa si il scoate fara botnita si lesa in permanenta, suna la 112.

Leave a Comment