Covid-19: Zalăul și trei localități sălăjene intră în scenariul roșu

Scenariul roșu este iminent pentru Zalău și trei localități din județul Sălaj. Municipiul Zalău și comunele Bănișor, Carastelec și Hereclean au depășit, luni, rata incidenței Covid-10 la o mie de locuitori.

În acest caz, autoritățile ar urma să declare scenariul roșu. În municipiul Zalău rata era, luni dimineața, de 3,89/1.000 de locuitori, în Bănișor 3,66/1.000, Carastelec 3,86 și Hereclean 3,57/1.000. Numărul total de cazuri, în Sălaj era, luni dimineața, de 852. În cazul în care, într-o localitate, indicele de incidență Covid-19 este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, autoritățile trebuie să ia măsuri suplimentare constând în închiderea unităților de învățământ – creșe, grădinițe, școli, licee-, săli de spectacol, teatre, restaurante , cafenele, cluburi și baruri (interior), transferul activității firmelor în regim de telemuncă, acolo unde situația permite. Mai multe măsuri au fost luate la sfârșitul săptămânii trecute, în municipiu. Dacă situația privind incidența cazurilor se înrăutățește, autoritățile pot închide total aceste localități, prin punerea lor sub regim de carantină.

 

One Thought to “Covid-19: Zalăul și trei localități sălăjene intră în scenariul roșu”

  1. la scoala Simion Barnutiu

    cum Dumnezo functioneaza asta?
    am fost sunati sa mergem la scoala sa luam toate lucruirile copiilor ca se inchide scoala !!
    si cand suntem acolo, aflam ca fiecare scoala hotareste daca se inchide sau nu, dupa cum au chef cei din conducerea acele scoli, conducere din care fac parte mai multi politicieni PSDisti decat profesori !! si binenteles ca si profesorii din conducere sunt tot numiti pe criterii politice, adica PSD si UDMR !!
    si de ex. scoala Coposu nu se inchide !!! de ce se arunca profesorii si sa inchida scolile ?

Leave a Comment