Covid-19: măsuri de ultimă oră valabile pentru Zalău, Hereclean, Carastelec și Bănișor

În urma ședinței extraordinare a Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj desfășurată luni, 12 octombrie, sub coordonarea prefectului județului Sălaj, Marcel Virgil Țurcaș, au fost adoptate următoarele măsuri:
– 1. Începând cu data de 12 octombrie 2020, pe raza municipiului Zalău și a comunelor Bănișor, Carastelec și Hereclean se instituie următoarele măsuri:
(1) Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor și a barurilor, în interiorul clădirilor din localitățile menționate.
(2) Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
(3) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în aceste spații, în localitățile menționate
(4) Se suspendă activitatea cu publicul din interiorul clădirilor a operatorilor economici licențiați în jocuri de noroc din localitățile menționate, cu excepția activității de pariuri și loterie la care sunt jucate bilete în sistem automatizat, și lozuri, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară;
(5) Măsurile prevăzute la alin. (1) – (4) se mențin până când rata incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile va ajunge sub valoarea de 1,51000 locuitori, de regulă 7 zile consecutiv.
– 2 Începând cu data de 12.10.2020, art 1 din Hotărârea CJSU nr. 367.10.2020 va avea următorul conținut “se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 50 metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar precum și a unităților sanitare (spitale, cabinete medicale și alte asemenea) din județul Sălaj”.
– 3. Sunt permise prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri. între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.
– 4. Se instituie obligativitatea transmiterii de către Direcția de Sănătate Publică Sălaj Centrului Judeţean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Sălaj, a situației cu persoanele confirmate pozitiv cu Covid 19 şi a situaţiei cu persoanele simptomatice aflate în carantină, în vederea planificării pentru evaluare.
– 5. Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu participarea cel mult a unui număr de 50 de persoane în interior si de maximum 100 persoane în exterior și cu respectarea regulilor de distanțare fizică, a principiilor și măsurilor generale prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.228 din 3 iulie 2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus care trebuie implementate de către cei care organizează cursuri de perfecționare, formare, instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, precum și unele activități specifice organizate de către instituțiile cu atribuții în domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice și cele din domeniul diplomatic.

3 Thoughts to “Covid-19: măsuri de ultimă oră valabile pentru Zalău, Hereclean, Carastelec și Bănișor”

  1. Anonim

    La un coeficient al infectărilor cumulate la 14 zile de aproape 4,5 la 1000 de locuitori în Zalău (308 cazuri la 69087 locuitori), ăștia nici nu se gândesc să instituie școala on-line, pe când la București, care are un coeficient cam de 2,5, deja se gândesc la scenariul roșu.

  2. Anonim

    Bun, să fie sănătoși. Am luat deja legătura cu avocatul, mâine îi dau în judecată. Cum mama dracului să nu închidă unitățile de învățământ la peste 3,5% la mia de locuitori? Sunt cretini? Se joacă cu legea pe banul public? LA PUȘCĂRIE!

  3. Alex

    Eu oricum nu imi las copilul la scoala pana nu se linistesc treburile am crezut ca astia de la pnl sunt un pic mai destepti decat aia de la psd dar se pare ca m-am inselat.

Leave a Comment