Copii abandonaţi, creştinaţi la Centrul din Cehu Silvaniei

Nouă copii cu vârste cuprinse între o lună şi doi ani, instituţionalizaţi la Centrul Social Multifuncţional din Cehu Silvaniei, au primit taina sfântă a botezului la începutul acestei săptămâni, părinţi spirituali fiindu-le mai mulţi sălăjeni cu suflet, printre care şi câţiva angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului,
Această practică a fost adoptată în urmă cu mai bine de zece ani, când conducerea Centrului a decis ca măcar o dată pe an, în funcţie de numărul copiilor nebotezaţi care ajung la Cehu, să fie organizate acţiuni de acest fel. După cum ne-a declarat Ana Petruţ, directorul acestei instituţii, acesta este primul botez colectiv organizat în 2016 la Centrul Social. „Cei nouă au fost botezaţi în rit ortodox, o decizie în acest sens fiind luată în urma unor anchete pe care le-am efectuat în comunitatea din care provin părinţii lor şi la membrii familiei lor extinse. Întotdeauna ţinem cont de ceea ce îşi doreşte familia copilului ce urmează a fi creştinat”, a explicat Petruţ.
Potrivit spuselor sale, persoanele care aleg să devină naşi suportă cheltuielile pe care le implică un astfel de eveniment. În multe din cazuri, naşii decid să păstreze legătura cu finuţii lor, vizitându-i la Centru sau luându-i în weekend în familie.
În cadrul Centrului Social Multifuncţional din Cehu Silvaniei sunt instituţionalizaţi, în prezent, 110 copii.

One Thought to “Copii abandonaţi, creştinaţi la Centrul din Cehu Silvaniei”

  1. Luminita C.

    Personal, eu nu cred ca e atat de tragic ca au fost fotografiati acesti copilasi, Da, intr-adevar, legea ii protejeaza, insa, din pacate, numai pana la un punct. Ceea ce este tragic, nu este ca au fost fotografiati,ci tragic este faptul ca, la 18 ani, statul roman ii arunca direct in strada, cand, bietii, nu au unde sa mearga si atunci dau piept cu realitatea. Iar atunci, ma intreb, de ce trebuie feriti de aparatele foto cat timp se afla sunt sub protectie, iar dupa aceea aruncati in strada??? Onorabil si laudabil gestul celor din cadrul DGASPC.Sa crestinezi un copil, este un lucru laudabi, iar sa crestinezi mai multi orfani, este de-a dreptul o binecuvantare. Felicitari celor ce si-au asumat rolul de nasi de botez! Si eu as fi botezat un copilas, daca stiam. Tot respectul pt.cei cu suflet mare, precum si pt. decizia luat de catre conducerea DGASPC, precum si de cater conducerea Centrului de la Cehu Silvaniei! Tineti-o tot asa!

Leave a Comment