Consiliul Judeţean vrea să „înghită” clădirea Prefecturii

Palatul Administrativ al Prefecturii Sălaj ar putea trece în ograda Consiliului Judeţean. Consilierii judeţeni urmează să voteze vineri, 10 octombrie, dacă sunt de acord sau nu ca întreaga clădire să fie administrată de ei.
Un punct al şedinţei extraodinare de Consiliu Judeţean este proiectul de hotărâre privind trecerea unui bun din domeniul public al statului şi din administrarea Instituţiei Prefectului judeţului Sălaj în domeniul public al judeţului şi administrarea Consiliului Judeţean Sălaj. Principalul motiv invocat de reprezentanţii celor două instituţii este reabilitarea de urgenţă a imobilului în cauză. Singura finanţare posibilă este cea europeană, bani pentru care doar Consiliul Judeţean este aplicant eligibil.
Instituţia Prefectului este cea care are acum în grijă cea mai importantă clădire a judeţului, însă Palatul Administrativ şi-ar putea schimba administratorul. Iniţiativa a aparţinut chiar instituţiei în administrarea căreia este. „Solicitarea de a trece imobilul în administrarea Consiliului Judeţean Sălaj a venit din partea Prefecturii. În urma unei expertize tehnice a rezultat că imobilul, fiind şi unul foarte vechi, are nevoie de reparaţii cât mai curând posibil. A apărut o oportunitate pentru reabilitarea palatelor administrative, respectiv din fonduri europene, însă Instituţia Prefectului nu este eligibilă pentru a aplica pentru un astfel de proiect. În aceste condiţii, Consiliul Judeţean fiind aplicantul eligibil, s-a transmis această solicitare. Totodată, nu se pune relocarea birourilor Prefecturii, ci urmează ca spaţiilor respective să fie folosite gratuit pe termen nelimitat”, au explicat reprezentanţii Prefecturii Sălaj.
De cealaltă parte, conducerea Consiliului Judeţean precizează că în cadrul unor întâlniri dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai Structurilor Asociative ale Autorităţilor Administraţiei Publice Locale s-a discutat despre trecerea unor imobile ”Palate administrative”, din administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Instituţiile Prefectului, în administrarea consiliilor judeţene. Faptul a fost comunicat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin adresa nr.87.160-2013, „sens în care se solicită acordul nostru exprimat prin hotărâre a Consiliului judeţean, referitor la imobilul aflat în administrarea Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj”, motivează sursa citată.
Totodată, după cum au explicat reprezentanţii Consiliul Judeţean Sălaj, se intenţionează depunerea spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 – Axa 3 – ”Sprijinirea eficienţei energetice în clădirile publice”, proiectul ”Lucrări de intervenţie în vederea creşterii performanţei energetice la clădirea Palatului administrativ – sediul Consiliului Judeţean Sălaj”. „În aceste condiţii este necesară urgentarea demarării procedurilor legale de transmitere a imobilului”, a punctat sursa citată.
În prezent, imobilul – Palat administrativ, situat în municipiul Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, se află în proprietatea statului român şi administrarea Prefecturii Sălaj, valoarea acestuia fiind de aproape 16.000.000 de lei.

Alte articole

3 Thoughts to “Consiliul Judeţean vrea să „înghită” clădirea Prefecturii”

  1. Anonim

    O sa treaca ,daca vor vota crisan si chendea.

  2. Anonim

    S-AR PUTEA SA LE STEA IN GAT SECURISTILOR. DE MULTA VREME ISI DORESC SA NU-I MAI CONTROLEZE NIMENI SI SA POATA FURA SI CE A MAI RAMAS.

  3. Anonim

    ASTA-I POFTA LUI DRAGNEA, DAR S-A GASI SI PENTRU EL UN LOC IN PUSCARIE.

Leave a Comment