Consilierii locali ai PNL Zalău cer diminuarea bugetului echipei de fotbal profesionist a Primăriei, prin renunțarea la salariile mari ale jucătorilor

Consilierii municipali liberali au solicitat astăzi Primăriei, în ședința de Consiliu Local al Municipiului Zalău, să ia măsuri pentru diminuarea cheltuielilor salariale ale echipei de fotbal profesionist din cadrul clubului sportiv din subordine – „Sport Club Municipal” Zalău, motivând rezultatele dezastruoase din acest sezon.
Având în vedere că echipa de fotbal nu și-a atins obiectivele și pentru a se încadra în bugetul redus promis de conducerea Primăriei în aceste condiții, consilierii au propus soluția de a se renunța la contractele încheiate pe sume mari cu sportivii clubului.
În fapt, banii rezultați ar trebui să fie repartizați către sportul de masă, respectiv către echipele de juniori, cu încadrarea cheltuielilor clubului într-un buget mai mic.
Consilierii au susținut că este necesar ca Primăria să nu mai aloce suplimentări de buget către echipele neperformante ale clubului, în condițiile în care în primul trimestru al anului conducerea SCM Zalău a cerut majorarea bugetului pentru cheltuielile de personal.
Tot în ședința de astăzi, consilierii locali ai PNL Zalău au propus conducerii Primăriei să transmită cetățenilor, prin intermediul mass-media, schimbările legislative privind cota de impozitare pe veniturile din vânzarea proprietăților imobiliare.
Mai precis, dacă până anul trecut impozitul datorat la vânzarea proprietăților personale (terenuri sau construcții) se calcula doar pentru venitul impozabil care depășea pragul de 450.000 de lei, începând din ianuarie 2023 impozitul se plătește indiferent de suma tranzacției după cum urmează:
– 3% pentru vânzarea imobilelor deținute o perioadă de până la 3 ani inclusiv,
– 1% pentru vânzarea imobilelor deținute o perioadă mai mare de 3 ani.
O altă propunere a consilierilor liberali a vizat proiectul de hotărâre care prevede achiziționarea de către Primăria Zalău a imobilului deținut de Banca Comercială Română în municipiu. Aceștia susțin inițiativa ca administrația locală să intre în posesia clădirii, cu mențiunea ca, la finalizarea tranzacțiilor, această clădire să fie reabilitată pentru a se încadra în zona arhitecturală din vecinătate, respectiv alinierea cu sediul Primăriei Zalău și Colegiul Național „Silvania” Zalău, renunțând la fațada de sticlă.
PNL SĂLAJ
(P)

3 Thoughts to “Consilierii locali ai PNL Zalău cer diminuarea bugetului echipei de fotbal profesionist a Primăriei, prin renunțarea la salariile mari ale jucătorilor”

  1. […] Consilierii municipali liberali au solicitat astăzi Primăriei, în ședința de Consiliu Local al Municipiului Zalău, să ia măsuri pentru diminuarea cheltuielilor salariale ale echipei de fotbal profesionist din cadrul clubului sportiv din subordine – „Sport Club Municipal” Zalău, motivând rezultatele dezastruoase din acest sezon. Având în vedere că echipa de fotbal nu și-a atins obiectivele și pentru a se încadra în bugetul redus promis de conducerea Primăriei în aceste condiții, consilierii au propus soluția de a se renunța la contractele încheiate pe sume mari cu sportivii clubului. În fapt, banii… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Adeca dk-ti vinzi apartamentul dai si la Primarie 1%.Nu numai la notar?

  3. Anonim

    Mai bine am renunta la cativa directori la Compania de Apa!

Leave a Comment