Concedieri masive la CFR

Concedieri masive la CFRPotrivit unui anunt facut de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, aproximativ 3.700 de angajati ai CFR urmeaza sa fie disponibilizati. De asemenea, Ministerul se pregateste si de reducerea primelor si sporurilor pentru cateva mii de salariati. Aceste decizii fac parte dintr-un set de masuri, care au primit deja acordul de principiu al sindicatelor din sistem. Suntem de acord cu aceste disponibilizari, in conditiile in care numarul lor a scazut de la peste 12.000 de persoane, la 3.700. Mai mult de atat, disponibilizarile ii vor afecta doar pe cei care care indeplinesc, la aceasta data, conditiile de pensionare, ne-a declarat Grigore Mare, secretarul general al Sindicatului Libertatea Cai Ferate Cluj, organism care are peste 5.000 de membri, multi dintre ei fiind salajeni.

Cat despre reducerea primelor si sporurilor, Grigore Mare spune ca, in aceasta perioada de criza, ceferistii ar trebui sa fie multumiti daca vor primi salariile la timp, stiindu-se ca, in ultimele luni, si la acest capitol s-au inregistrat unele probleme. Dupa cum se stie, ca urmare a situatiei economice cu care ne confruntam, am ajuns sa nu primim salariile la timp. Astfel, trebuie sa fim constienti si sa alegem, din doua rele, raul cel mai mic. In concluzie, nu vom mai intra in posesia primelor de Craciun si a sporurilor legate de lucrul sistematic peste norma lunara, a incheiat secretarul general al Sindicatului Libertatea Cai Ferate.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a anuntat, in 20 martie, sindicatele, ca va reduce numarul personalului in sistemul feroviar cu 12.139 la toate cele trei companii CFR, astfel: la CFR Marfa cu 5.949, la Calatori cu 2.545 si la Infrastructura cu 3.536. Insa, reprezentantii sindicatelor au organizat la sfarsitul lunii aprilie un miting de protest, in urma caruia Ministerul Transporturilor a anuntat diminuarea numarului celor care urmeaza sa fie concediati.

Alte articole

Leave a Comment