COMUNICAT DE PRESA

1.Pana la data de 04.05.2011 S.C. KATYAS SRL a detinut in Zalau, str. Corneliu Coposu nr.106 o spalatorie auto si o vulcanizare in spatii proprii construite prin autorizatii de construire emise de Primaria Zalau dar si in spatii inchiriate de la Socom Servirea S.A.

2.Deoarece era un vad comercial bun format in sapte ani de activitate, S.C. Mohak S.R.L. a pus ochii pe aceasta incinta si a inceput sa cumpere active de la Socom Servirea, in stransa legatura cu presedintele acestei cooperative Brandusan Valentin.

Au cumparat cu plata in rate doua active in 2009 si alte doua active in 2011 cu sprijinul discutabil ca legal a firmei de avocati Ielciu si Asociatii.

De mentionat ca terenul din incinta din Zalau, str. Corneliu Coposu nr.106 era si este proprietate de stat astfel ca S.C Mohak SRL a folosit diverse manevre de a pune mana pe acel teren.

De aici incepe sarabanda unor ciudatenii in care sunt implicate autoritatile locale.

3.Prima ilegalitate

In 2009 S.C.Mohak SRL a cumparat de la Socom Servirea S.A. doua active cu plata in rate. Desi terenul era proprietate de Stat, notarul Crecan Ioan pe baza unui memoriu tehnic dezmembreaza terenul si acorda cumparatoarei 5000 mp. de teren in folosinta fara acordul proprietarului de teren: Statul Roman.

4.A doua ilegalitate

Contractul de vanzare cumparare din 2009 este depus la O.C.P.I Salaj, pentru intabulare in cartea funciara iar in loc sa fie intabulate doua active se intabuleaza zece active.

Extrasele de carte funciara care atestau o stare de fapt nereala sunt emise catre Mohak SRL si Socom Servirea dar niciuna dintre societati nu se sesizeaza de eroare.

Mai mult S.C. Mohak S.R.L. face uz de aceste extrase de carte funciara, le depune la Primaria Zalau pentru concesionare teren si le foloseste in procesele de pe rolul instantelor de judecata.

5.A treia ilegalitate

In 04.05.2011 S.C.Mohak SRL cu de la sine putere blocheaza poarta de acces a noastra catre activele detinute in incinta din Zalau, strada Corneliu Coposu nr.106, in data de 04.05.2011 ora 3 noaptea, angajeaza o firma de paza, Dia Guard Protection S.R.L. si se face stapana peste tot patrimoniul societatii noastre si peste toate activele noastre.

Am depus plangere penala la Parchetul de pe Langa Judecatoria Zalau, pentru tulburare in posesie, s-au taraganat cercetarile si finalmente s-a dispus neinceperea urmaririi penale cu motivatii bizare.

Ne-am adresat instantei civile pe calea ordonantei presedentiale pentru deblocarea caii de acces, dar si instantele civile au dat castig de cauza, cu motivari caudate, catre Mohak S.R.L.

6.A patra ilegalitate

Pentru activele care au facut obiectul inchirierii am invocat dreptul de retentie asupra lor pana la solutionarea dosarului in care am chemat in judecata pe Socom Servirea S.A. pentru investitiile efectuate la aceste active.

Pentru spalatoria construita de societatea noastra am angajat un topograf pentru lucrarea cadastrala pentru a intabula constructiile noi in cartea funciara insa serviciul de sistematizare din cadrul Primariei Municipiului Zalau a refuzat sa furnizeze date topografului pentru finalizarea lucrarii.

Mai mult, atat municipiul Zalau cat si Consiliul local Zalau, ne-au comunicat constant ca nu sunt proprietari sau administratori ai terenului din Cartea funciara 52925 din Zalau, str. Corneliu Coposu nr.106.

Realitatea insa este alta: comunicarile facute catre subscrisa sunt false.

7.A cincea ilegalitate

In 2011 S.C.Mohak SRL cumpara tot cu plata in rate, de la Socom Servirea S.A. inca doua active si din nou dupa acelasi procedeu notarul Crecan dezmembreaza terenul proprietate de stat si mai acorda inca 1700 mp. de teren in folosinta.

De mentionat ca dezmembrarea unui teren si acordarea dreptului de folosinta apartine ca drept proprietarului de teren in acest caz STATUL ROMAN.

8.A sasea ilegalitate

Sub semnatura primarului si secretarului municipiului Zalau au fost emise numeroase adrese prin care se comunica instantelor de judecata si subscrisei ca terenul din incinta Zalau, str. Corneliu Coposu nr.106 nu este proprietatea nici a primariei, nici a Consiliului Local Zalau si nici nu sunt administratorii acelui teren.

Aceasta dispozitie sicanatorie ne-a obligat sa chemam in judecata Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice.

In final Ministerul Finantelor Publice a comunicat oficial ca terenul in cauza nu este proprietate de stat de interes republican si ca proprietarul terenului este municipiul Zalau – prin primar – care a si emis la vremea respectiva autorizatiile de construire.

Evident, ascunderea adevarului propriu de catre autoritatile locale a favorizat pe Mohak S.R.L. care a castigat timp pentru a putea cumpara si alte active. Dar a prejudiciat grav interesele noastre, neputand sa ne valorificam drepturile prin justitie cauzele suferind numeroase amanari pentru stabilirea cadrului procesual.

9.A saptea ilegalitate

Intr-o cauza civila de fond funciar Czell Laurentiu un cetatean german obtine obligarea comisiei judetene de fond funciar Salaj si a comisiei locale Zalau sa-i reconstituie dreptul de proprietate pentru 2,40 ha TEREN AGRICOL, pe alt amplasament.

Desi terenul din incinta Zalau, str. Corneliu Coposu nr.106, conform cartii funciare 52925 figureaza teren intravilan – curti constructii – surprinzator in 2011 in 29 aprilie sub semnatura prefectului si subprefectului si la propunerea comisiei locale de fond funciar Zalau apare un titlu de proprietate in favoarea lui Czell Laurentiu pentru 6000 mp. teren.

Evident, in spatele lui Czell Laurentiu se afla acceasi firma de avocati Ielciu si Asociatii si S.C. Mohak S.R.L.

10.A opta ilegalitate

Firma de paza S.C. Dia Guard Protection S.R.L. Zalau si S.C.Mohak S.R.L. Zalau, foloseste tot patrimoniul societatii noastre, foloseste bunurile societatii noastre, activele societatii noastre, clientii nostri, personalul nostru care a fost calificat pentru aceasta prestare de servicii si tot ceea ce o societate comerciala acumuleaza in sapte ani de activitate.

Bunuri si echipamente care pot fi gasite in contabilitatea societatii noastre au fost blocate, instrainate sau folosite in scopul de a acumula venituri pentru Mohak S.R.L. si firma de paza.

Mohak S.R.L. a inchiriat bunurile societatii noastre, echipamentele, activele societatii la o societate comerciala Pocatelo Motors S.R.L., societate in curs de infiintare, administrator fiind fratele celui care detine firma de paza Dia Guard Protection S.R.L. Zalau.

Societatea noastra plateste impozit pe acele constructii si, mai mult, in luna iunie a anului 2011, Primaria Zalau, prin serviciul taxe si impozite, instituie adresa de poprire pe contul societatii noastre pentru a-si recupera impozitul pe anul 2011 pe acele constructii.

Apelurile la 112 au fost in zadar, plangerile penale la fel, actiunile in justitie la fel .

Ilegalitatile descrise mai sus apar de neconceput intr-un stat de drept, dar ce este mai grav este ca ilegalitatile sunt emise in sistem, fiind implicate mai multe autoritati.

Toate aceste ilegalitati pot fi dovedite cu acte.

Dorim prin aceasta sa tragem un semnal de alarma, privind aranjamentele locale, in dispretul legii si in favoarea firmelor de casa.

Alte articole

Leave a Comment