COMUNICAT DE PRESĂ

În baza Contractului de delegare prin concesionare a gestiunii activităților de salubrizare a județului Sălaj nr. 479/07.12.2016 – Componenta colectare și transport deșeuri municipale Lot 1, S.C Brantner Environment S.R.L a adoptat un sistem de management inteligent “ Waste Acces” al incintelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor fracţia uscată: PET-uri, hârtii, cartoane, sticle, doze de aluminiu cât și pentru fracția umedă: deșeuri menajere. Aceste incinte sunt asigurate cu sistem de inchidere pe bază de cartelă , alimentate cu energie electrica de la panou fotovoltaic. Sistemul de control acces este asigurat cu cititoare de card (cartele de acces).
Operatorul a executat 8 locații de colectare a deșeurilor în Municipiul Zalău, 3 locații în orașul Jibou și 2 locații în orașul Cehu Silvaniei.
Nr. Crt.                    Denumire locatie
1                                Str. Torentului, Bl. T9, lângă punctul gospodăresc existent
2                                Str. General Dragalina, lângă blocul Bl. D22
3                                Str. Crișan, Bl. N11, între blocuri
4                                Str. Petru Rareș, în capătul stației de autobuz
5                                Str. Alexandru Lăpușneanu, în capătul străzii
6                                Str. Ștefan Cel Mare
7                                Str. Pictor Ioan Sima, Bl. P13
8                                Str. Cetinei nr. 1
9                                Jibou Strada Avram Iancu
10                              Jibou Strada Garoafelor
11                              Jibou Strada Castanelor
12                              Cehu Silvaniei Strada Avram Iancu Bl. T 11
13                              Cehu Silvaniei Cartierul Avram Iancu Bl. A29 si E6
Investiția apartine operatorului S.C BRANTNER ENVIRONMENT S.R.L, în colaborare cu A.D.I “ ECODES SĂLAJ ” şi cu Primăriile celor 3 orașe care au pus la dispoziție locațiile spre executare. Urmează ca reprezentanții Primăriilor să aloce cartelele de acces populației, iar locatarii trebuie să deschidă şi să închidă ţarcurile de fiecare dată când depun deșeurile. Astfel, la aceste puncte de colectare nu ar mai trebui să existe fenomenul de abandon al deșeurilor și actele de vandalism, în condiţiile în care se respectă aceste reguli de acces pe bază de cartelă.

Prin aceste sisteme de colectare a deșeurilor am intenţionat să venim în sprijinul cetățenilor cu un sistem controlat de depozitare și colectare a deșeurilor. Cu toate că încercăm să ajungem la standarde europene prin sisteme noi și moderne, pentru fiecare punct executat am întâmpinat probleme, reticență din partea cetățenilor la amplasarea punctelor de colectare a deșeurilor. Deşi am desfăşurat periodic campanii de informare şi constientizare a cetăţenilor, acestea nu-şi ating eficienţa scontată, fără mecanismele de coparticipare a populaţiei care trebuie să sancţioneze prin dezaprobare comportamentele necivilizate şi nonurbane ale unora.
Avem încrederea că prin implementarea noului sistem inteligent “ Waste Acces”, împreună cu cetățenii putem avea UN ORAȘ MAI CURAT!

 

2 Thoughts to “COMUNICAT DE PRESĂ”

 1. Anonim

  ideia e frumoasa, proactica o sa ne doara !! lipsa de educatie, lipsa sanctiunilor mai ales, si nu in ultimul rand, firma asta meseriasa nu le aduna nici ea selectiv !

 2. Anonim

  Se vor reduce facturile la Brantner daca vom colecta selectiv, adică dacă vom avea pe balcon 10 saci de gunoi ?
  Ideea e moartă din fașă, imposibil la bloc sa am atata spatiu de pus gunoaiele
  Care sunt beneficiile pentru locatari, nu pentru firma ?
  Nici unul, ba din contra.imi fura mie din spatiul propriu,mai muta bătaie de cap.Dacă s-ar proceda la colectarea selectivă, costul gunoiului ar trebui redus catre zero,deoarece firma asta ar face bani frumosi pe spatele muncii mele, mizeriei pe care mi-o fac in casa si mirosului aferent.

Leave a Comment