COMUNICAT DE PRESĂ

Organizațiilor implicate în protecția drepturilor copiilor, unităților administrativ teritoriale din mediul rural, Institutului Cultural Român, organizațiilor non-guvernamentale – fundațiilor/asociațiilor, grupurilor de inițiativă, organizațiilor politice și altor organizații din România.

Asociația Green Art Tour, Fundația Buckner România, D.G.A.S.P.C. Mureș, Asociația Asistenței Rutiere din România și GAT Films Transilvania, anunță organizarea unui eveniment reprezentativ la nivel național cu ocazia “Ziua Mondială a Justiției Sociale – 20 februarie 2016”, orele 19, în localitățile rurale din România.

Obiectivele evenimentului național:

1. Realizarea a 500 de evenimente locale de promovare a acestei zile, prin:
a) Activităţi filantropice dedicate, ce se vor desfăşura în localităţile implicate, în beneficiul integrării copiilor afectaţi de excluziunea socială. Acţiunile umanitare se adreseză copiilor care au obţinut rezultate de valoare în manifestări interne şi/sau internaţionale cu caracter cultural – artistic, sportiv, tehnico-ştiinţific sau care prezintă o competenţă personală a carei valoare este recunoscută (arte, sport, cultură, muzică, educaţie etc.)
b) Evenimente de promovare şi proiecţie a filmului românesc în mediul rural şi în diasporă. Filmul ales pentru anul 2016 este „BILLION STAR HOTEL”, un film ce dezvolta tema incluziunii copiilor aflaţi în situaţii de risc. Proiecţiile vor fi realizate simultan în localităţile implicate în promovarea acestei zile importante de 20 februarie, la ora 19. Proiectul se doreşte a fi o acţiune reparatorie la discriminarea publicului din ţară şi diasporă, care nu are acces la proiecţii cinematografice.
2. Cel puţin 500 de copii, câte unul din fiecare localitate implicată, vor beneficia de burse după modelul „Bursa Buckner – Motivaţie şi Performanţă”.

3. Conştientizarea copiilor cu vârste cuprinse între 7-11 ani de faptul ca protejarea naturii este un concept eficient de convieţuire într-un mediu sănătos. Peste 5000 de copii din 500 de localităţi vor primi cadou cartea “Vocea lui Matei, Duminica în care am salvat planeta”.

Pentru ONU (Organizația Națiunilor Unite), justiția socială reprezintă esența misiunii de promovare internațională a dezvoltării și a demnității umane. Declarația din 20 februarie 2007 (anul declarării acestei zile de 20 februarie ca zi oficială a justiției sociale) pune accent pe garantarea unui trai decent prin formare, muncă dar și protecție socială.

Celebrarea acestei zile pe teritoriul statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite, ar trebui să contribuie la consolidarea eforturilor desfășurate de ONU pentru eradicarea sărăciei, egalitate între sexe și acces fără restricții la bunăstarea socială.

Ziua de 20 februarie 2016, este un prilej deosebit de solidarizare a tuturora, de conștientizare a importanței integrării în societate a copiilor afectați de excluziunea socială și de participare proactivă la eradicarea discriminării sociale.

E momentul vostru să vă implicați alături de noi! Participați la organizarea acestui eveniment!

Pentru mai multe detalii și afiliere la proiect:
ASOCIATIA GREEN ART TOUR
Adresa: Bucuresti, Soseaua Pantelimon, Nr.239
Telefon:
0749-332.389;
0752-476.311
E-mail: ciprian@greenarttour.ro, birou@greenarttour.ro, ovidiu@greenarttour.ro
Website: www.greenarttour.ro

Alte articole

Leave a Comment