Cinci kilometri de drum, între localităţile Nuşfalău şi Plopiş, au fost modernizaţi

Nu mai puţin de cinci kilometri de drum judeţean, între localităţile Nuşfalău şi Plopiş, au fost modernizaţi, graţie unui proiect finanţat din fonduri proprii, de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj. Lucrările de modernizare a porţiunii precizate au fost finalizate la începutul acestei săptămâni, luni,10 noiembrie, în mai puţin de o lună după începere a lucrării.
Proiectul de modernizare a drumului judeţean 110E, Nuşfalău – Plopiş, are o valoare totală de circa 4,5 milioane de lei şi este finanţat în cadrul unui contract multianual, suma alocată de CJ Sălaj pentru anul în curs fiind de două milioane de lei. Potrivit unor informaţii furnizate de biroul de presă al CJ Sălaj, în paralel se desfăşoară procedura de achiziţie publică pentru proiectul de modernizare a drumului judeţean 110 E, pentru porţiunea Plopiş – Făgetu, cu o lungime de aproximativ opt kilometri. Reamintim faptul că lucrările de modernizare a drumului judeţean dintre Nuşfalău şi Plopiş, ce are o lungime totală de aproximativ zece kilometri, au demarat în data de 20 octombrie, iar lucrările vor continua în anul 2015, în cadrul unui proiect multianual cu o durată de trei ani şi o valoare totală de circa 4,5 milioane de lei, finanţat. Suma alocată pentru anul 2014 a fost de două milioane de lei. „Estimăm că vom finaliza în curând licitaţia pentru desemnarea executantului lucrărilor de modernizare pentru porţiunea Plopiş – Făgetu şi că proiectul va demara până la finalul acestui an. Şi în acest caz este vorba de un proiect multianual, cu o durată de trei ani”, a precizat preşedintele, CJ Sălaj,Tiberiu Marc.
Obiectivele celor două investiţii urmăresc un acces mai bun al unui important operator economic la o arteră rutieră de calitate, un acces mai bun al unei comunităţi izolate şi nu în ultimul rând condiţii suplimentare de dezvoltare economică a zonei. Proiectele asigură şi o creştere a gradului de viabilitate a drumului, de la o categorie inferioară – drum pietruit, la o categorie superioară – drum asfaltat.

2 Thoughts to “Cinci kilometri de drum, între localităţile Nuşfalău şi Plopiş, au fost modernizaţi”

 1. Anonim

  rusine pt felul cum se cheltuie banul public.
  sa faci pe criterii politice un drum intre pasuni si 2 localitati care mai au un drum asfaltat in regula si sa nu astupi gropile lasate de firmele de balastiere facute cu camioane de peste 35 de tone pe care nu le-a urmarit nimeni cum distrug drumul intre Nusfalau si Tusa-Ciucea.DE LA VALCAU LA TUSA E MAI RAU CA SI DUPA RAZBOI.
  va doresc domnule tibi marc sa va rupeti masina personala asa cum ne-o rupem noi pe a noastra pe acel drum JUDETEAN printre localitati cu cetateni nu printre pasuni ca si Nusfalau Plopis.

 2. Dorina

  Drumul 191D este foarte rau.Cand se poate oare circula normal pe acest drum?
  Drumul din satul sarbi cand se asfalteaza in intregimea lui?
  Va multumesc pentru raspuns anticipat.

Leave a Comment