Cererile pentru ajutorul de încălzire se pot depune la Primăria Zalău

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Zalău primește, în această perioadă, cererile de acordare a ajutorului pentru încălzire, pentru iarna 2017-2018. Formularele de cerere pentru completare se pot ridica, zilnic, de la Biroul  Relații cu Publicul din cadrul DASC Zalău. Astfel, zălăuanii care îndeplinesc condițiile impuse de lege, pot depune în aceste zile solicitările scrise prin care municipalitatea le oferă un sprijin în acest sens.

Reprezentanții primăriei Zalău au spus, referitor la acordarea ajutoarelor  de  încălzire conform OUG nr. 70/2011, că primirea cererilor pentru acordarea  ajutoarelor  de  încălzire  pentru sezonul 2018-2019 a început din 24 septembrie, limita venitului  maxim de persoană, în cadrul unei familii, pentru care se poate acorda ajutor de  încălzire fiind de 615 lei. Persoanele care solicită  acordarea ajutorului de încălzire nu  trebuie  să  dețină în proprietate bunuri precum: mai mult de o locuință; teren intravilan  peste 10 ari; autoturism mai nou de 10 ani; mai mult de un autoturism; autoutilitare; depozite bancare peste 3.000 lei. Sumele acordate ca  ajutor de încălzire au rămas nemodificate față de sezonul 2017-2018, respectiv sumele aprobate prin OUG nr. 70/2011, privind protecția socială în perioada sezonului rece.

Atenție la actele pe care le depuneți! Nu toți zălăuanii au dovedit bună credință, anii trecuți

Nu toţi zălăuanii şi-au dovedit buna-credinţă atunci când au solicitat municipalităţii ajutoarele băneşti de încălzire, în anii trecuți. Primăria Municipiului Zalău a fost pusă în situaţia de a recurge la măsuri de recuperare a unor sume de bani încasate ilegal de câteva zeci de familii, parte dintre acestea ajungând chiar sub măsura executării silite. În sezonul 2016 – 2017, bugetul local a fost prejudiciat cu nu mai puțin de 11.000 de lei prin depunerea de către unii zălăuani de rea-credință, a unor documente false sau prin ascunderea adevăratei situații financiare care nu le-ar fi dat dreptul să solicite acest ajutor. Anul trecut au fost depuse peste 750 de solicitări, cele mai multe fiind pentru încălzirea cu centrale pe gaz.

Alte articole

Leave a Comment