Momeala de pe buletinul de vot

Stau și mă întreb, în aceste zile care au mai rămas până la înfăptuirea celui mai inutil referendum din toate timpurile, din România, oare cât putem fi de orbi, de ușor de păcălit și de manevrat, încât să ajungem să credem că scopul de-a dreptul ilar al acestui referendum va ajunge să schimbe ceva consistent pe segmentul pentru care a fost inventat. Nu știu câți dintre noi ne-am simțit, până una-alta, amenințați de vreo persoană având o altă orientare sexuală aici, în România. În mod categoric, la noi nu poate fi vorba nici măcar de un fenomen gay, nu există așa ceva. Nici măcar Dragnea și acoliții lui nu cred în asta, sunt absolut convins și ultima lor problemă este, în acest demers, apărarea familiei tradiționale și ostracizarea persoanelor cu alte orientări. Nu îi pasă nimănui, au aruncat pisica moartă în curtea poporului, pe principiul “dezbină și stăpânește”.

Nu, nu aceasta este miza, nu acesta este scopul și, ca orice hoț care până la urmă se deconspiră într-un fel sau altul, românii au putut vedea în aceste ultime zile dinaintea scrutinului, adevăratul scop al acestui proces bine pus la punct prin care se dorește ca România să fie scoasă definitiv din Europa și redirecționată către blocul estic, care ne-a făcut, de-a lungul istoriei, rău după rău. Aici este miza, aici este miezul, priviți cu atenție dincolo de o simplă întrebare-capcană, aruncată ca o momeală, pe un buletin de vot.

Am fost acuzați de mai multe persoane că influențăm electoratul. Am primit telefoane în care ne erau aduse la cunoștință citate din Biblie și alte lucruri care, vă rog să mă iertați, în acest context nu pot decât să-ți stârnească râsul prin naivitatea cu care sunt îmbrâncite sub formă de argument. ideea este una simplă, respectăm opinia fiecărui cititor, așa cum fiecare om ar trebui să respecte opinia și alegerile pe care aproapele lui (el sau Dumnezeu, atunci când l-a lăsat pe Pământ) le-a făcut. Nu, nimeni nu influențează pe nimeni, am spus și o spunem în continuare: fiecare merge sau nu merge, votează cu da sau nu sau refuză să voteze după cum îi dictează conștiința, nivelul de pregătire dar mai ales gradul de înțelegere a adevăratei situații prin care țara noastră trece în acest moment.

Toate aceste nenorociri sunt făcute de cei aflați la Putere, prin cel mai mare ghinion pe care această țară l-a putut avea în toată istoria ei, cu concursul unei opoziții literalmente moarte. Cu ajutorul unor partide care nu știu, nu mai pot, nu mai au cum (acum) să mai lupte, neavând nici lideri ori oameni care să facă, într-adevăr, o opoziție robustă în tot ceea ce se întâmplă acum cu noi.

O țară fără opoziție este o țară aflată sub riscul sclaviei, al dictaturii, la cheremul celor în fața cărora va trebui, cu toții, să ne aliniem. Toate acestea se fac prin tăcerea și incapacitatea unui președinte care iese mereu la rampă doar la dineuri, momente oficiale, recepții ori alte acțiuni care nu înseamnă altceva, prin moliciunea lor, decât combustibil pentru Putere. S-a creat un curent de ură, de dezbinare, odată cu această făcătură de referendum ce costă peste 43 de milioane de euro. Asa-zis Coalitia pentru familie – o coaliție pe care îndrăznesc să o numesc monstruoasă, prin felul ipocrit în care se manifestă, băgând mesaje mizerabile inclusiv în pungile cu pâine. Aceasta nu este o coaliție pentru familie, pentru o educație sănătoasă, menită să-i pregătească pe cei mici să înțeleagă și să accepte faptul că oamenii sunt diferiți și vor fi așa mereu pe acest Pământ. O astfel de educație este oricum altfel, dar nu una realistă și onestă.

Mai îndrăznește cineva să creadă că un copil educat în acest fel va reuși să se integreze peste niște ani, undeva în străinătate, la studii sau la muncă, acolo unde orice act de discriminare te trimite automat la marginea societății, te izolează și te elimină pe loc, ca pe o mostră de rasism și ură? Mai poate crede cineva că un copil care ar fi educat în acest fel are șanse să se integreze afară, în orice comunitate, acolo unde oamenii sunt respectați și valorizați pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce fac, pentru felul în care salvează vieți, destine, medici, cercetători, inventatori, artiști, avocați, polițiști, pompieri, gunoieri etc, chiar dacă au orientări religioase, sexuale, culturale etc diferite? Nu cred că mai putem spera la așa ceva. Auzeam vorbindu-se despre “pericolul ce planează asupra copiilor noștri”. Lăsând la o parte faptul că astfel de afirmații frizează paranoia și ridicolul, toți cei care cred asta trebuie să știe că, de duminică în colo, nu se va schimba absolut nimic pe acest segment. Iar în privința disperării induse sub forma terifiantă a riscului cum că persoanele de altă orientare sexuală vor ajunge să adopte copii, de parcă i-ar înghiți de vii, toți cei care se tem de asta trebuie să știe că nu, nimic nu se schimbă, pentru că legea noastră permite ORICĂREI persoane care îndeplinește condițiile legale să adopte un copil! Nu contează că e gay – bărbat sau femeie – da, o persoană singură poate adopta un copil iar acest lucru și acest drept nu are și nu va avea nicio legătură cu orientarea sexuală, religioasă etc. Răstimp, închidem ochii atunci când vedem copii analfabeți, bătuți, murdari, fără viitor, toți proveniți din familii „tradiționale” sau când aflăm despre orfelinate si ororile de acolo doar de la televizor.

Iar acest referendum ori o coaliție sau un îndemn strecurat, în cel mai profan și abject mod, între feliile de pâine de pe raftul magazinului, nu va schimba acest lucru. Să vă reamintesc, celor care mai credeți în „utilitatea” acestei uriașe capcane (utilitate în privința “familiei tradiționale”) că legea românească, mai precis Codul Civil, ocrotește prin cadrul legal ce nu mai poate intra în nicio discuție, fiind cât se poate de limpede, familia formată din bărbat și femeie și că actul căsătoriei, așa cum este prevăzut în Codul Civil, este scris negru pe alb că se poate înfăptui între un bărbat și o femeie? Și atunci, pentru ce? Pentru a schimba CE? Sigur pentru a schimba cursul acestei țări, pentru a o duce fix în fundul prăpastiei, pentru a o izola complet de Lume, a o îndepărta de Europa, pentru  a fi arătați cu degetul de întreg Pământul, pentru a le pregăti copiilor noștri (care cu siguranță vor părăsi această țară în câțiva ani) cea mai mare capcană pe care Puterea actuală o pregătește folosind mâinile noastre. Pentru a-i trimite în oricare altă țară, crezând că vor avea un trai mai bun, mai demn, mai sănătos, ei de fapt realizând că noi am făcut tot posibilul ca viitoarele lor gazde – prieteni, vecini, amici, colegi, șefi etc – vor ajunge să-i marginalizeze și să-i arate cu degetul, lucru care se întâmplă deja de acum, din aceste cauze -rasism, ură, bullying, discriminare, judecată. Peste tot, pe forumuri, pe paginile de socializare, în vacanțe sau în alte locuri – live sau spații online- tinerii și oamenii din toate celelalte țări europene ne întreabă “Ce se întâmplă la voi? Unde trăiți?” 

Iar acesta este abia începutul.

Prin urmare, îndemnul meu nu este acela de a nu merge la vot, nici acela de a merge. Îndemnul meu, care corespunde și cu cel al colegilor mei, este acela ca fiecare dintre dumneavoastră să reușească să vadă adevărata miză a acestui demers și să se gândească dacă luni, peste doar câteva zile, acest referendum va schimba ceva în bine în viețile noastre, dar mai ales în viețile copiilor noștri. Cei care, peste un timp care va trece cât o mișcare de geană, vor realiza dezamăgiți că nu mai au ce să caute aici, în această enclavă, într-o țară pe care actuala Putere se luptă din răsputeri să o facă prizoniera analfabetismului, a involuției, a unor lucruri pentru îndepărtarea cărora alții și-au dat viața acum 30 de ani.

Iar dacă cineva a uitat asta, este bine să-și reamintească urgent, înainte de a fi prea târziu. În rest, așa cum spuneam și cum fiecare dintre voi știe, oamenii se vor iubi, în continuarea vieții, așa cum doresc. Vor trăi lângă cine doresc, vor împărți zilele, nopțile, vacanțele, bucuriile dar și lipsurile și deznădejdea exact cu cine doresc, iar o ștampilă pusă – sau nu – nu va schimba nici măcar cu un milimetru ceva din toate aceste realități.

Țara e în pericol, unul mare de tot, iar ultimele persoane responsabile pentru acest uriaș pericol sunt cele care au o altă orientare sexuală (la fel de valabil și pentru cei care au o altă culoare, o altă religie, o altă etnie). O categorie oricum ultra-minoritară la noi, care nu va face nici pe viitor niciun rău nimănui, dar pe care această uriașă conspirație care mustește în Puterea otrăvită de astăzi, vrea să o facă responsabilă pentru tot ceea ce noi trăim rău, umilitor și nociv, astăzi.

Responsabilii pentru aceste nenorociri, pentru sărăcia în care ne zbatem, pentru discrepanțele salariale dintre cei de la stat și cei de la patron, pentru un sistem medical care te scoate din spital cu picioarele înainte, pentru copiii care merg la wc la -20 de grade în curtea școlii, pentru faptul că suntem țara cel mai slab dezvoltată din Europa și cu rata cea mai mare de emigrație, după Siria, din lume! Pentru toate acestea și multe alte nenorociri, responsabili sunt alții. Iar așa cum spuneam, miza acestui pseudo-referendum este cu totul alta. Deschideți ochii!

Alte articole

9 Thoughts to “Momeala de pe buletinul de vot”

 1. Anonim

  – Proşti, dar mulţi, răspunse Lăpuşneanul cu sînge rece; să omor o mulţime de oameni pentru un om, nu ar fi păcat? Judecă dumneata singur. Du-te de mori pentru binele moşiei dumitale, cum ziceai însuţi cînd îmi spuneai că nu mă vrea, nici nu mă iubeşte ţara.

 2. Anonim

  Trist ceea ce se intimpla. Unde vom ajunge?

 3. Anonim

  Faceți un experiment: întrebați-vă rudele și prietenii dacă ei cred că e bine să se căsătorească Homo Sapiens cu Homo Sapiens sau e mai bine să nu se dea voie să se căsătorească Homo Sapiens între ei? Puteți întreba și popii.

  1. Cristina M.

   Din cauza ta si a altora ca tine am ajuns inapoiatii planetei! Cine naiba a spus ca vrea sa se casatoreasca? Cine a cerut sau a propus asa ceva,vreodata, aici? Ce rau ti a facut tie vreun gay in viata asta, mai grav decat cele pe care le primesti zilnic din partea celor care te conduc? Care e scopul referendumului din moment ce Codul civil spune clar ca o casatorie este posibila la noi intre un barbat si o femeie? Degeaba scriu oamenii astia si altii ca ei, destupati la minte, daca unii ca tine pur si simplu nu inteleg nimic niciodata si intra in cabina de vot ca oaia in staul? Vai de capul tau! Vai de noi, care platim mereu cu anii nostri pentru prostia voastra.

 4. Anonim

  Cristina M., ai cam lipsit la orele de biologie. Știai că și tu aparții genului Homo? Chiar dacă mai puțin Sapiens. Ia de-aici: In taxonomy, Homo sapiens is the only extant human species. The name is Latin for „wise man” and was introduced in 1758 by Carl Linnaeus. (Wikipedia)

  1. Cristina

   Imi asum eroarea in ceea ce priveste intelegerea mesajul din comentariul tau. Acum m-am luminat. Am fost ferm convinsa ca folosesti termenul de Homo in sens peiorativ. Sigur ca stiu ce inseamna Homo sapiens doar ca acest termen( fara sapiens alaturat) care inseamna OM, este folosit la noi catalogand o anumita categorie de oameni. Cat despre popi, prefer sa nu i vad, de intrebat ceva nici atat. Biserica nu mai e de multa vreme ceea ce stiau si gaseau bunicii nostri in ea. Ma rog singura la Dumnezeu, n am nevoie de rapsunsurile

 5. Anonim

  Cristina, apreciez recunoașterea, e un gest rar. Era, mai în glumă, mai în serios, o întrebare de genul celor din emisiunea „Vax Populi” a lui Răzvan Anghelescu. Ca supliment umoristic relativ la homofobie și referendumul prostiei, un țăran și-a dezmoștenit fiul după ce a aflat că este Homo Sapiens.

 6. Anonim

  Nu particip la aceasta mizerie nationala.

 7. Me

  Felicitari pentru articol si nu numai pentru asta! Ar trebui sa devina”viral” pe retelele de socializare,poate asa ar pricepe mai multi ce se intampla in tara asta. Unii bietii de ei sunt atat de limitati incat nu realizeaza ca de fapt cand merg la biserica asculta exact cum cineva judeca pe altcineva, desi propovoduiala e (pe) invers. Cum ni se zice ? Sa nu judecam, sa nu urâm,sa nu furam, sa nu mintim, nu?? Pai si atunci? Care greseste mai tare?? Cel care judeca si isi baga nasul in treburile altora si se uita pe gaura cheii, zic!

Leave a Comment